Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Вересень » 27 » Червоний Хрест готовий надати підтримку в упізнанні тіл, знайдених під Донецьком
16:14
Червоний Хрест готовий надати підтримку в упізнанні тіл, знайдених під Донецьком

 

ПРОПАВШИХ БЕЗ ВІСТИ – НЕ БУДЕ

 

     

      Міжнародний Комітет Червоного Хреста

      (МКЧХ) готовий надати експертну підтримку

      в упізнанні тіл, знайдених в масових похованнях

      під Донецьком.

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це повідомляє ИТАР-ТАСС.

 

 

Таку заяву зробив керівник управління оперативної діяльності МКЧХ в Європі та Центральній Азії Лоран Корба в інтерв'ю, опублікованому на сайті гуманітарної організації.

 

 

"Ми готові забезпечити експертну підтримку людям, що відповідають за роботу з людськими останками, для того щоб їх можна було впізнати", - сказав він.

 

 

Водночас Л. Корба підкреслив, що МКЧХ "не бере участь ні в якому кримінальному розслідуванні і не робить публічних коментарів з приводу повідомлень про злочини або порушення", зауваживши, що "це є частиною нашого двостороннього діалогу зі сторонами конфлікту".

 

 

"Наша роль - домагатися того, щоб людські останки були належним чином зібрані, щоб з ними поводилися гідно, і щоб, зрештою, зниклі безвісти люди могли бути впізнані, а сім'ї могли дізнатися про долю своїх близьких", - зауважив Л. Корба.

 

 

Як повідомили в Червоному Хресті, експерт МКЧХ в галузі судово-медичної експертизи вже прибув з Женеви в Україну.

 

 

23 вересня стало відомо про виявлення представниками ДНР поховань в районі шахти номер 22 "Комунар" під Донецьком. Після обстеження одного з них судмедексперти зробили висновок, що загиблі, які знаходяться в ньому, були вбиті пострілами в голову з близької відстані. Наразі відомо про чотирьох загиблих. Раніше ця територія перебувала під контролем українських силовиків і батальйону нацгвардію "Айдар". Тепер вся вона буде обстежена. Ополченці заявили, що знайшли й інші поховання, які поки не розкриваються.

 

 

Управління верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) 26 вересня закликало провести за цим фактом "незалежне, неупереджене розслідування відповідно до міжнародних стандартів" і з залученням судмедекспертів.

 

 

"Особливо важливо, щоб всі докази були збережені, не порушена їх цілісність, для того щоб слідчі могли встановити факти", - підкреслили в управлінні.

 

 

Тим часом в УВКПЛ повідомили про те, що співробітники моніторингової місії управління в Україні, мандат яких полягає в зборі інформації про можливі порушення прав людини, проведуть власне розслідування.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело: http://ua.golos.ua/suspilstvo/14_09_27_krasnyiy_krest_gotov_okazat_podderjku_v_opoznanii_tel_naydennyih_pod_donets

 

 

 

Переглядів: 683 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 02:15
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024