Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Вересень » 27 » На Чернігівщині міліція викрила схему вербування українок на Далекий Схід для заняття проституцією.
20:13
На Чернігівщині міліція викрила схему вербування українок на Далекий Схід для заняття проституцією.

 

ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ У НАШІ ДНІ

 

 

На Чернігівщині працівники відділу боротьби зі злочинами,

пов’язаними з торгівлею людьми УМВС в Чернігівській області

припинили діяльність злочинної групи, яка протягом кількох

років відправляла українок на Далекий Схід для заняття

проституцією.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це УНН повідомили у прес-службі УМВС України в Чернігівській області.

 

 

За повідомленням, дві жительки російського Петропавловська-Камчатського організували на Далекому Сході прибутковий бізнес із надання сексуальних послуг у своїх приватних готелях. А постачали їм "живий товар" троє українських вербувальниць, які отримували за кожну дівчину по 500 доларів США.

 

 

Як розповів начальник УМВС в Чернігівській області генерал-майор міліції Олег Демченко, зловмисники вербували переважно жінок без пристойної роботи, з кредитними зобов’язаннями та з неблагополучних сімей. Дівчат заманювали великими статками і оплатою витрат на дорогу та проживання. Цього року троє українок завербували та переправили через державний кордон України до Російської Федерації десять жінок з Київської, Чернігівської, Дніпропетровської, Одеської та Донецької областей, які в подальшому потрапили в сексуальне рабство.

 

 

Олег Демченко зауважив, що на кожній секс-рабині російські притоноутримувачі заробляли від 100 до 150 доларів США за годину, тобто близько 150-200 тисяч доларів США щомісячно, маючи штат з десяти українських невільниць.

 

 

Під час проведення комплексу оперативних та слідчо-розшукових заходів влітку 2014 року працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми УМВС України в Чернігівській області затримали двох вербувальниць під час спроби переміщення через державний кордон ще п’яти дівчат. На даний час торгівці "живим товаром" перебувають в слідчому ізоляторі Чернігова.

 

" У ході проведення слідчих дій по кримінальному провадженню, відкритому за ст.149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми) встановлена причетність до злочинної діяльності транснаціональної та міжрегіональної злочинної групи п’яти осіб — двох росіян та трьох громадян України. Під час обшуків у останніх накладено арешт на майно на суму близько мільйона гривень — житлові будинки, квартири, торгові точки, автотранспорт тощо. Работоргівцям загрожує покарання до 15 років позбавлення волі", - йдеться у повідомлені.

 

 

"Але дотепер в сексуальному рабстві в далекосхідному Петропавловську-Камчатському перебувають троє українок з Донецька, Києва і Чернігова. Через погіршення українсько-російських дипломатичних відносин міліція не може повернути їх в Україну. Правоохоронці навіть зверталися по допомогу в поверненні дівчат на Батьківщину до Міжнародної організації з питань міграції (МОМ), але в Москві українським представникам організації заявили, що сприяти в цьому питанні не будуть. Так само ігнорує російська генеральна прокуратура і міжнародні доручення, які присилаються з України. Російські правоохоронці не бажають співпрацювати ні в повергненні українських громадян в Україну, ні в притягненні своєї громадянки до відповідальності за торгівлю людьми", - резюмували представники МВС.

 

 

 

 

Фото – з відкритих джерел ва Інтернеті

Джерело: 

http://www.unn.com.ua/uk/news/1389954-na-chernigivschini-militsiya-vikrila-skhemu-ukrayinok-na-dalekiy-skhid-dlya-zanyattya-prostitutsiyeyu

 

 

Переглядів: 646 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 13:34
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024