Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Вересень » 29 » Львівська ОО ТЧХ України провела заняття з першої домедичної допомоги для бібліотекарів та їх юних читачів
20:53
Львівська ОО ТЧХ України провела заняття з першої домедичної допомоги для бібліотекарів та їх юних читачів

 

ЧЕРВОНИЙ  ХРЕСТ – УЧАСНИК  СВЯТА

 

 

Сьогодні, 29 вересня, на площі Ринок у рамках

акції «Бібліотекарі Львова за мир та єдність

України» для найменших книголюбів провели

квест «Українська звитяга».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Діти влаштували також благодійний ярмарок «Рука допомоги». Вони виготовили своїми руками сувеніри, від різнобарв"я яких розбігалися очі.

 

 

 

 

Усі виручені кошти вони планують передати на потреби українського війська та пораненим бійцям.

Цей захід працівники Централізованої бібліотечної системи для дітей приурочили до Всеукраїнського дня бібліотек, який традиційно святкують 30 вересня.

 

 

 

«Ми намагаємось кожного року організувати якесь дійство, приурочене цьому дню. Цьогоріч тема була очевидна – допомога українській армії. Діти підтримали таку ініціативу, і на цьому ярмарку вся продукція виготовлена самими ж дітьми», – розповіла ведуча свята і водночас організатор акціїї Тетяна Пилипець.

 

 

 

 

На прилавках можна побачити все: від листівок ручної роботи до цукерок домашнього виробництва. Ціну на продукцію встановлювали самі діти, проте кожен покупець платив стільки, скільки вважав за потрібне, адже акція благодійна.

 

 

 

 

Також для найменших книголюбів провели квест «Українська звитяга», в якому змагалось шість команд.

Ярмарок «Рука допомоги» – головна частина великого дійства під назвою «День кольору хакі «Бібліоготовність №1»  (Бібліотекарі Львова за мир та єдність України).

 

 

 

 

На місці події працював також Червоний  Хрест. Львівська ОО ТЧХ України організувала, як ми уже повідомляли, на площі Ринок щоденні заняття для усіх бажаючих з вивчення правил надання першої домедичної допомоги. Складено відповідний графік чергувань для медичних сестер усіх шести районних організацій Товариства Червоного Хреста м. Львова.  

 

 

 

 

Сьогодні чергування випало працівникам Франківської РО ТЧХ м. Львова. У першій половині дня воно триває з 11.00 до 12.00. У другій половині – з 13.30 до 14.30. 

 

 

 

 

Патронажні медичні сестри Франківської РО ТЧХ м. Львова Марія Гладьо та Ірина Руда провели для дітей і гостей свята тренінг на тему «Серцево-легенева реанімація».

 

 

 

 

Серед дорослих учасників тут можна було побачити і підлітків. З великою цікавістю і наполегливістю взяла участь в акції й Катруся Бесага – учениця 8 класу СЗШ-49.

 

 

 

 

Крім того, у вікторині, яка проводилася на святі, від Товариства було два запитання. Діти повинні були давати на них правильні відповіді.

 

 

 

 

У ролі суддів виступили працівники ДСНС України у Львівській області – методист Вадим Бєлкін (на знімку - зліва), полковник запасу та Петро Гребенюк (на знімку - справа) – завідувач методичним кабінетом.

 

 

 

 

 

Всі команди показали добрі знання. І судді виставили їм по 9 балів.

 

 

 

 

Вели свято – його організатор Тетяна Пилипець та полковник запасу, викладач військового коледжу сержантського складу Львівської академії сухопутних військ ім.. П.Сагайдачного Сергій Старощук.

 

 

 

 

Звеселяли присутніх запальними піснями учасники інструментально-вокального гурту «Пашко-банд», що створений і діє при Центральній дитячій бібліотеці.

 

 

 

 

Завершиться акція візитом милосердя у медичні заклади, де перебувають поранені під час АТО військовослужбовці, котрим передадуть матеріальну допомогу: кошти, зароблені під час благодійного ярмарку, та одноденний заробіток бібліотекарів.

 

 

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

  

Переглядів: 829 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 22:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024