Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Жовтень » 1 » У Дніпропетровську відкрито перше хоспісне відділення для онкохворих
22:25
У Дніпропетровську відкрито перше хоспісне відділення для онкохворих

МИЛОСЕРДЯ ДО ВСІХ

 

 

 

 

У Дніпропетровську на базі терапевтичного

блоку міської лікарні №15 відкрито хоспісне

відділення.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це повідомляє Дніпропетровська ОДА.

 

Воно представляє собою три окремі палати з ремонтом, що оснащені спеціальними ліжками, холодильниками, біотуалетами, умивальниками. Також у відділенні обладнано ванну кімнату для немобільних хворих.

 

На сьогодні в області функціонує вже 98 ліжок для пацієнтів, які потребують хоспісної допомоги, включаючи 5 ліжок новоствореного відділення.

 

«Норматив таких ліжок – 100-120 на 1,5 млн населення, тому нам ще є над чим працювати, – сказала виконуюча обов’язки заступника директора – начальника відділу лікувально-профілактичної допомоги дорослому населенню департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Ніна Чумаченко. – Це допомога, яка не потребує дороговартісного обладнання чи складних діагностичних процедур. Вона потребує людського милосердя».

 

Нове хоспісне відділення представляє собою три окремі палати – дві двомісні та одна одномісна.

 

«Це перше хоспісне відділення у Дніпропетровську, яке розраховане на людей з онкозахворюваннями. Саме тому ми працюватимемо у співпраці з онкодиспансером», – зазначила головний лікар Дніпропетровської міської лікарні №15 Ольга Марченко.

 

Саме в онкодиспансері пацієнтам будуть присвоювати статус «паліативний хворий».

 

Заступник головного лікаря з медичної частини Юрій Криничний розповів, що необхідність створення такого відділення назрівала вже давно. Як правило, невиліковно хворі пацієнти, які потребують спеціалізованої допомоги, перебувають у звичайних терапевтичних відділеннях.

 

«Для невиліковно хворої людини перебування в одній палаті зі звичайними пацієнтами – це стрес. Адже вони одужають, повертаються додому, – говорить Юрій Криничний. – У спеціальному ж відділенні люди зможуть спілкуватися один з одним, знаходити спільні теми. Їхні родичі також можуть обмінюватись досвідом. Хоспісне відділення – це місце, де люди будуть жити з гідністю до кінця своїх днів».

 

У відділенні будуть працювати терапевт, психотерапевт, середній та молодший медперсонал, медсестра з дієтичного харчування, соціальний працівник тощо. Лікарям, середньому та молодшому медичному персоналу хоспісного відділення передбачено 15% підвищення посадового окладу за роботу зі шкідливими умовами праці.

 

За допомогою обласного Товариства Червоного Хреста, інших громадських організацій та просто небайдужих громадян відділення оснащено засобами індивідуального пересування, меблями, постільною білизною, інвентарем та миючими засобами.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.nf.dp.ua/2014/10/u-dnipropetrovsku-vidkryto-pershe-khospisne-viddilennya-dlya-onkokhvorykh/

 

Переглядів: 663 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 00:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024