Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Жовтень » 3 » МЗС РФ звинуватила українських бійців у вбивстві співробітника МКЧХ в Донецьку
17:38
МЗС РФ звинуватила українських бійців у вбивстві співробітника МКЧХ в Донецьку

 

ТОЧКА ЗОРУ  РФ

 

 

Офіційний представник МЗС Росії Олександр Лукашевич

дав коментар з приводу вбивства співробітника

Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Донецьку,

передає УНН із посиланням на прес-службу МЗС РФ.

 

 

 

 

 

 

 

 

За його словами, вони з обуренням сприйняли звістку про вбивство 2 жовтня співробітника Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Л.Дюпаск'єра під час обстрілу житлових кварталів Донецька, в межах яких розташовувалися приміщення МКЧХ.

 

 

О.Лукашевич зазначив, що реакція київської влади була "метушливою".

РФ звинуватила київську владу в тому, що остання "поспішила зняти із себе всю відповідальність за загибель співробітника авторитетної міжнародної гуманітарної організації".

 

 

"У Києві не побажали визнати очевидне: район Донецька, що потрапив під обстріл, розташований на території, підконтрольній "ополченню", а сам обстріл здійснювався з позицій, зайнятих українськими силовиками", – прокоментував О.Лукашевич.

 

 

"Рішуче засуджуємо такого роду дії, які є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права. Наполягаємо на проведенні об'єктивного і ретельного розслідування вбивства співробітника МКЧХ і притягнення винних до відповідальності", – додав він.

 

 

Представник відомства вказав на необхідність суворого "виконання положень Меморандуму про виконання положень Протоколу за підсумками консультацій тристоронньої Контактної групи щодо спільних кроків, спрямованих на імплементацію мирного плану Президента України та ініціатив Президента Росії, яким передбачається припинення застосування зброї".

 

 

Нагадаємо, МЗС України висловило глибокий жаль та співчуття у зв’язку з трагічною загибеллю внаслідок обстрілу терористами офісу Міжнародного Комітету Червоного Хреста у м. Донецьк представника МКЧХ, громадянина Швейцарії.

 

 

Також у міністерстві підкреслили, що причетні до цього злочину особи та організації повинні бути притягнуті до відповідальності, згідно з нормами національного та міжнародного законодавства.

 

 

Водночас у "ДНР" підтвердили загибель співробітника Червоного Хреста, а в ООН висловили стурбованість через загибель співробітника Червоного хреста на Донбасі.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело: 

http://www.unn.com.ua/uk/news/1392088-mzs-rf-zvinuvatila-ukrayinskikh-biytsiv-u-vbivstvi-spivrobitnika-mkchkh-v-donetsku

 

 

Переглядів: 606 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 23:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024