Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Жовтень » 3 » Наступного тижня Україна отримає першу частину гуманітарної допомоги з Німеччини
18:35
Наступного тижня Україна отримає першу частину гуманітарної допомоги з Німеччини

 

І  МОРОЗИ  - ВІДСТУПЛЯТЬ

 

   

   Вже наступного тижня Україна отримає першу

   частину гуманітарної допомоги від Німеччини.

   Про це повідомив Голова ДСНС України Сергій

   Бочковський, передає УНН.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ще наприкінці серпня цього року канцлер Федеративної Республіки Німеччини Ангела Меркель, під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенко, висловила намір Німеччини надати нашій державі гуманітарну допомогу для внутрішньо переміщених осіб.

 

І вже у вересні Україна отримала офіційний лист від Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) про надання українцям гуманітарного вантажу. Наступного тижня до України прибуде частина цієї допомоги, а саме більше 110 вантажівок. Отримувачем цієї допомоги буде Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

 

 

Саме тому сьогодні, 3 жовтня, відбулася чергова зустріч за участю керівного складу ДСНС України, представників Посольства ФРН в Україні, Німецького товариства міжнародного співробітництва та органів влади України, під час якої учасники детально обговорили алгоритм доправки гуманітарної допомоги на територію нашої держави.

 

 

“Особливість цього вантажу полягає в тому, що Німеччина надає нам все необхідне технічне обладнання для побудови трьох транзитних пунктів із збірних будинків для короткострокового проживання у них людей, які тимчасово переміщаються з районів проведення АТО. Наразі всі жителі зі Сходу України вже переселені до приміщень з опаленням. Проте ми продовжуємо формувати резерв будинків та здійснюємо пошук приміщень. Адже кількість переміщених людей може збільшитися. Саме тому ці транзитні пункти також будуть резервними і люди зможуть там певний період проживати ”, - повідомив на початку зустрічі Голова ДСНС України Сергій Бочковський.

 

 

Як повідомив Сергій Бочковський, зводитимуться ці пункти у Харківській, Запорізькій та Дніпропетровській областях. Ці, так звані, модульні будинки, пристосовані для проживання у них навіть взимку та мають все необхідне, аби люди почували себе комфортно: пральні машини, холодильники, бойлери, спортивні снаряди для дітей та дорослих.

 

 

Як зазначила заступник Надзвичайного і Повноважного Посла ФРН в Україні Анка Фельдгузен, гуманітарна допомога буде надходити до України поступово, це буде не разове курсування вантажівок, а поетапне, певними партіями. Всього планується доправити до України більше 110 вантажівок гуманітарної допомоги та більше 100 вантажівок із житловими модулями.

 

 

“Ми передаємо до України теплий одяг, ковдри, ліжка, побутову техніку, речі першої необхідності. Перші вантажівки з цими речами вже завантажені і вирушають до України. Мова йде саме про 110 вантажівок, з яких 5 вантажівок – надійдуть із житловими модулями. Інші вантажівки з модулями будуть курсувати до України пізніше”, - зазначила Анка Фельдгузен.

 


Сторони визначили точний алгоритм доправки та роздачі цієї гуманітарної допомоги. Так, перші 110 вантажівок будуть доправлені до Києва, а вже звідти протягом 4 тижнів ДСНС України спільно з Товариством Червоного Хреста в Україні розподілятимуть цей вантаж та транспортуватимуть його до Харківської, Запорізької та Дніпропетровської областей. 5 вантажівок з житловими модулями одразу вирушать до міста Харкова. Попрямують до міста і більше 10 вантажівок гуманітарної допомоги. Звідти її частина буде доставлена до Запоріжжя.

 

 

Під час наради про готовність прийняти гуманітарну допомогу відзвітували і представники міських рад Харкова, Запоріжжя та Дніпропетровська. Зокрема, у всіх трьох областях вже визначені ділянки, на яких споруджуватимуть транзитні пункти і наразі вирішується питання підводу комунікацій до цих територій.

 

 

Голова ДСНС України зауважив, що така допомога для України від Уряду Німеччини є надзвичайно важливою та необхідною. Ці три транзитні містечка, після стабілізації ситуації на Сході України, у подальшому застосовуватимуться Урядом України під час виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру складності.

 

 

“Одне транзитне містечко досить швидко збирається та є досить мобільним. Тому у разі виникнення складних надзвичайних ситуацій, ми зможемо оперативно його розгорнути та швидко евакуювати людей з небезпечних територій”, - повідомив Сергій Бочковський.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело: 

http://www.unn.com.ua/uk/news/1392098-vzhe-nastupnogo-tizhnya-ukrayina-otrimaye-pershu-chastinu-gumanitarnoyi-dopomogi-vid-nimechchini

 

 

Переглядів: 601 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 09:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024