Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Жовтень » 6 » До Києва вночі прибуває делегація МКЧХ
18:44
До Києва вночі прибуває делегація МКЧХ

 

ДНІ І НОЧІ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА У НАШУ ДОБУ

 

 

До Києва в ніч на вівторок прибуває делегація

Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ),

повідомили у представництві МКЧХ в Україні.

 

 

 

 

 

 

 

"Справді, сьогодні вночі до Києва прилітає керівництво МКЧХ", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі організації.

 

За словами співрозмовника агентства, у складі делегації керівник оперативної діяльності МКЧХ в Європі й Центральній Азії Лоран Корба (Laurent Corbaz), а також заступник з операційної діяльності Режис Савйо (Regis Savioz).

 

Програму візиту ще не затверджено, проте наразі вже передбачено зустрічі членів делегації з представниками органів виконавчої влади в Україні, а також робочі зустрічі з представниками місії МКЧХ в Україні.

 

Раніше МКЧХ призупинив свою операційну діяльність в Україні через загибель свого співробітника в Донецьку, громадянина Швейцарії Лорана дю Паск’є. "Наразі на всій території України ми призупинили операційну діяльність", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі МКЧХ в понеділок.

 

За словами співрозмовника агентства, однією з головних причин призупинення роботи стала смерть їхнього співробітника в Донецьку. "Це одна з головних причин, оскільки ми маємо гарантувати безпеку наших співробітників", - заявив він.

 

За інформацією МКЧХ, нині тіло загиблого вивезено з Донецька, і в організації працюють над тим, щоб передати його родичам у Швейцарії.

 

Відповідаючи на запитання про можливість розподілу гуманітарної допомоги, що має прибути з Німеччини, в МКЧХ зазначили: "Ми в курсі, проте поки що не співпрацюємо з цього питання".

 

Як повідомлялося, 2 жовтня в результаті обстрілу бойовиків у Донецьку загинув співробітник МКЧХ 38-річний швейцарець Л. дю Паск’є.

 

В опублікованій у п'ятницю доповіді ОБСЄ зазначено, що співробітник МКЧХ загинув під час обстрілу, який, імовірно, здійснювали із системи залпового вогню "Ураган".

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://ua.interfax.com.ua/news/general/227134.html

 

Переглядів: 605 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 11:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024