Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Жовтень » 8 » Офіційні вісті: Навчання населення у Львівській ОО ТЧХ України навичкам надання першої допомоги
21:09
Офіційні вісті: Навчання населення у Львівській ОО ТЧХ України навичкам надання першої допомоги

 

ВМІННЯ ДЛЯ ВІЙНИ І МИРУ

 

 

Це повинен знати кожен

 

Найбільш актуальною на сьогоднішній день

роботою у Львівській ОО ТЧХ України є навчання

населення навичкам надання першої допомоги в

рамках статутної діяльності.

 

 

 

 

 

 

 

Починаючи з 2010 року, створення системи для навчання населення навичкам надання першої допомоги проголошено найголовнішим пріоритетом діяльності Товариства.

 

 

Сьогодні, як ніколи, громадяни повинні оволодіти навичками само - , і взаємо - допомоги в екстремальних ситуаціях. Настав час залучати до цього необхідних спеціалістів охорони здоров’я та націлити керівників підприємств на необхідність проведення навчання штатних працівників, як це робиться у всіх цивілізованих країнах.

 

 

 

 

 

 

У Львівській обласній організації Товариства Червоного Хреста України постійно проводяться навчання  з підготовки населення з надання першої домедичної допомоги. Тут можна отримати також знання, необхідні для домашніх сестер-доглядальниць та масажистів.

 

Підготовка волонтерів та бажаючого населення вчитись по програмі першої невідкладної допомоги  проводиться у  2 спеціалізованих класах  обласної організації - при центральному офісі ЛОО ТЧХУ та у медико-соціальному центрі.

 

Навчання з першої домедичної допомоги пройшли штатні працівники ЛОО ТЧХ на семінарських заняттях по 12-годинній програмі  - 20 осіб та 12 медсестер ПС, котрі проводять навчання по першій допомозі в шкільних та дошкільних закладах, територіально закріплених за МО/РО ТЧХУ.

 

На прохання Департаменту гуманітарної політики міськради в серпні-вересні  були проведені навчання з першої домедичної допомоги для директорів навчальних шкільних та дошкільних закладів всіх районів м. Львова - 247 осіб.

 

Крім того, ЛОО ТЧХ дала згоду Департаменту гуманітарної політики міста  на проведення навчань протягом навчального року для всіх випускників шкіл ( 11класів ) для трьох районів міста Львова: Франківського, Галицького, Залізничного. Для виконання цієї угоди, окрім інструкторів з першої допомоги будуть задіяні працівники ПС та волонтери, які пройшли навчання при ЛОО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

З початку вересня до сьогодні працівники  та інструктори з першої допомоги працюють 2 рази на тиждень по 4 години в інформаційному Центрі безпеки Львова при міській раді на площі Ринок, де проводять навчання для населення.

 

 

 

 

 

В інформаційному Центрі безпеки Львова, створеному міськрадою, проводиться навчання для всіх бажаючих з правил надання першої невідкладної допомоги. Ця робота проводиться медичними сестрами  Товариства Червоного Хреста м. Львова. Вони ж повідомляють кандидатів у слухачі  про телефони, за якими можна записатись на навчання.

 

 

В учбовому класі МСЦ м. Львова заведений журнал та ведеться запис  всіх бажаючих пройти навчання, надається інформація про навчальні програми та години навчання, як денні, так і вечірні для працюючого населення.

 

 

На прохання ДАІ міста для  працівників був організований виїзд інструктора на територію ДАІ та проведено навчання  першій допомозі для 51особи.

 

 

Практикуються виїзні навчання з ПД на прохання організацій, які бажають провести для своїх працівників, це полегшує їм умови навчання та охоплює більше бажаючих. Такі навчання пройшли працівники ТзоВ "Монді" 121 чол. , проведені заняття для працівників "Київстару", працівників банківської сфери, працівників організації Кавафест та інших.

 

 

На даний час працює 4 інструктори, які пройшли тренінг на базі НК ТЧХУ.

 

В вересні Баденським Червоним Хрестом надана ЛОО ТЧХУ допомога 2 манекенами та приладдям до них на згальну суму – 1100 Євро.

 

Проводяться навчання в створених класах по наданню першої допомоги, зокрема:

 

В учбових класах ЛОО ТЧХУ – 1178 осібв

В Сокальській РО ТЧХУ – 47 осіб

В Дрогобицькій МО ТЧХУ – 49 осіб

В Трускавецькій МО ТЧХУ – 10 осіб

Яворівській РО ТЧХУ – 50  осіб

 Новояворівській МО ТЧХУ –  15 чол.

 

Ця робота – постійно на контролі у керівництва ЛОО ТЧХУ, вона вдосконалюється і буде розширюватися по мірі необхідності, виходячи з реальної ситуації, що буде складатися на Львівщині.

 

 

Фото – Ірини Апостолюк

Прес-служба Львівської ОО ТЧХ України

 

 

 

Переглядів: 839 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 06:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024