Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Жовтень » 8 » Вісті від партнерів Червоного Хреста: скаути з ОУС провели традиційний старт «Княжий Лев – 2014»
22:47
Вісті від партнерів Червоного Хреста: скаути з ОУС провели традиційний старт «Княжий Лев – 2014»

 

«КІНО ЧАРІВНОГО ЛІСУ»

 


             
   Завершився щорічний Скаутський Старт «Княжий Лев»

   Округи Львів Організації Українських Скаутів, в рамках

   якого скаути  відкрили новий скаутський рік.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цього року, зважаючи на відомі події в Україні, закордонні скаути побоялися приїхати, а дітям зі Східної України просто забракло коштів на дорогу, тому в цьогорічному Княжому Леві брали участь лише скаути Округи Львів, а саме: 1 ї Скаутської Дружини ім. Короля Данила (ОУС), 2 ї Скаутської Дружини ім. Княгині Ольги (ОУС) і 8 ї Скаутської Дружини ім.Насті Лісовської (ОУС), а також декілька Вовченят та Роверскаути. Однак це не завадило доброму проведенню цьогорічного Скаутського Старту.

 

Тема цьогорічного Скаутського Старту "Кіно Чарівного Лісу".  Одне із завдань учасників полягало у з’йомках скаутського та екологічного фільмів.
 

 

 


 

 

П’ятниця 3.10.2014. День Перший – Спочатку скаути також здобували звання лісу «Хитрий Лис». 

 

Незважаючи на те, що погода була осінньою і не надто теплою, скаути виявили витримку і волю до кінця. Традиційне відкриття, лінійка, молитва, шикування, звітування та вручення знамена 8- й Дружині ім.Насті Лісовської (ОУС).

 

Доречі, Тухля - місцевість, яка тісно пов’язана з історією України, українською літературою, історією Скаутингу, зокрема, і ОУС.

 

Тут жив і творив певний час Іван Франко, тут була оборона Тухлі часів Захара Беркута від монголо-татарської навали, тут в 2002 році відбувся перший скаутський табір ОУС, і на цих теренах в 1909 році відбувся перший скаутський вишкільний табір під проводом Андрія Малковського, адже Тухля неподалік Сколе та Гребенова.

 

Потім почалися креативні змагання: першим завдання - за 15 хвилин намалювати плакат- презентацію своєї Скаутської Дружини, і представили ідею плакату одним - двома реченнями.

 

Друге завдання - знімальна група повинна була їхати у лісову місцевість зніману кіно. Жанри фільму визначало жеребкування. Після цього скаути раптом перетворилися в різних лісових істот, фантастичних чаклунок, привидів, відьом.

 

Потім пісні та ігри. День перший завершили нічною скаутською грою.

 

 

 

 

Субота 4.10.2014. День Другий – День завдань з практичного скаутингу.

 

Теренова гра включала в себе безліч цікавих і досить нелегких завдань. Зовсім не просто видобути вогонь кресалом без сірників та паперу, та й намет розкласти за дуже короткий час, особливо коли хвилюєшся... Зовсім не легко пересуватися по линвах, наче мавпа - треба бути спритним та фізично сильним.

 

Косопохила переправа (тролей/зіп лайн). Стала найефектнішим та найпопулярнішим завданням серед скаутів. Одна линва натягується над перешкодою (річка, озеро, провалля) під кутом. До линви кріпиться тандемний підшипниковий ролик, який через карабін або через вус прикріпляється до нижньої системи учасника. За рахунок нахилу переправи під дією сили тяжіння дозволяє скаутам з’їжджати на ролику і у такий спосіб долати перешкоду.

 

Тролей є і найнебезпечнішим етапом, тож для безпечного проходження один з інструкторів контролював та допомагав учасникам на старті, а другий - на фініші.

 

Одним із завдань кожного учасника стало  стріляння з пневматичної зброї по мішені.

Для кожної Скаутської дружини було запропоновано змонтувати відеорекламу скаутського стилю життя. В одному випадку - це була відеореклама шнурків, у другому - короткий відеофільм про чарівний ліс, у третьому - взяти коротке інтерв’ю у когось з учасників Старту.

Теренові завдання тривали цілий день, а у вечері- відбулося традиційне скаутське вогнище, де лунали традиційні скаутські та патріотичні пісні. 

 

 

 

 

Неділя 5.10.2014. День Третій –Закриття Старту, але відкриття Скаутського року.

 

Тепер на скаутів Округи Львів Організації Українських Скаутів  чекає багато різних акцій, заходів, проектів, сходин та суспільних завдань, а літом - виїзд до наших таборів.

 

( Оригінал повідомлення див. - http://skauty.org.ua/blog/kino_charivnogo_lisu_skautskij_start_knjazhij_lev_2014/2014-10-06-868 )

 

 

Фото – Олександра Мацієвського

Прес-служба ОУС

Переглядів: 611 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 13:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024