Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Жовтень » 9 » Модульні будиночки для переселенців у Харкові почнуть встановлювати у понеділок
22:24
Модульні будиночки для переселенців у Харкові почнуть встановлювати у понеділок

 

 

УКЛАДАЮТЬ  ЩЕБІНЬ

 

 

Установку модульних будиночків для вимушених

переселенців, які прибули до Харкова із зони

бойових дій, почнуть 13 жовтня. Зараз на цьому

місці йдуть підготовчі роботи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це повідомив заступник Харківського міського голови Ігор Терехов на нараді по створенню селища з модульних будиночків за участю представників Харківської міської ради та Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), що займається його організацією, передає УНН.

 

За словами Ігоря Терехова, зараз на місці майбутнього селища йдуть підготовчі земельні роботи: за допомогою важкої техніки там готують основу під будинки, яку засипають щебенем.

 

Ігор Терехов зазначив, що перший будиночок, що складається з 10 секцій, прибув в місто вже сьогодні, а в понеділок харківські робітники і німецькі інженери почнуть його установлення, яке планують завершити вже у вівторок-середу. Усю решту секцій блокової системи привезуть в Харків до кінця листопада. Також до селища підведуть воду, електроенергію і проведуть каналізацію. Обігріватися будиночки будуть електроопаленням, а готувати їжу його жителі будуть на електроплитах.

 

Заступник мера наголосив, що окрім житлового комплексу в селищі встановлять і дитячі майданчики. «Це селище розраховано на 400 чоловік. Ми встановимо там дитячі майданчики і зробимо все, щоб у селищі була розвинута інфраструктура. Тому проживання там людей хоч і буде тимчасовим, але комфортним», - зазначив Ігор Терехов.

 

Повністю завершити будівництво селища планують до кінця грудня, щоб його нові мешканці змогли зустріти там Новий рік.

 

Крім того, в понеділок до Харкова прибудуть перші 10 машин гуманітарного вантажу з Німеччини. До складу гуманітарної допомоги, яку будуть приймати представники Товариства Червоного Хреста, увійшла побутова техніка, медобладнання, медикаменти, одяг та ін. Розмістять вантаж на складах, які знаходяться поруч з майбутнім селищем, щоб потім відразу передати його переселенцям із зони АТО. Пізніше в місто прибудуть ще 15 машин з гуманітарною допомогою.

 

В свою чергу представники німецької організації, відповідальні за будівництво селища, підкреслили, що місце для установлення модульних будинків і зберігання гуманітарного вантажу обрані дуже вдало. Вони подякували міській владі за активну участь, допомогу і за те, що всі роботи ведуться на належному високому рівні.

 

Нагадаємо, що будівництвом модульних будиночків займається німецька урядова сторона. Розміститься селище в районі аеропорту.

 

Довідка. Під час візиту в Україну Канцлер Федеративної Республіки Німеччина Ангела Меркель в ході зустрічі з Президентом України Петром Порошенко заявила про готовність Німеччини надати Україні гуманітарну допомогу у розмірі 25 млн євро. Технічними та організаційними питаннями доручено займатися урядовій організації - Німецькому товариству міжнародного співробітництва (GIZ).

 

 

 

.

Фото - www.unn.com.ua/

Джерело:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1394099-modulni-budinochki-dlya-pereselentsiv-u-kharkovi-pochnut-vstanovlyuvati-u-ponedilok

 

Переглядів: 622 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 03:34
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024