Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Жовтень » 10 » Бердянськ відвідала місія ОБСЄ
17:41
Бердянськ відвідала місія ОБСЄ

 

ВИВЧЕННЯ  ПРОБЛЕМ

 

    Представники моніторингової місії ОБСЄ в Україні 8 жовтня зустрілися

    з керівництвом Бердянська та взяли участь в засіданні територіального

    штабу з питань соціального забезпечення переселенців із зони конфлікту.

 

 

 

 

 

 

Про це повідомляє прес-служба Бердянської міськради.

 

Як зазначила спостерігач Сьюзан Стемпер, головна мета візиту місії в Бердянськ - зрозуміти, що на практиці відбувається в питанні з переселенцями, та існуючі потреби в наданні їм допомоги.

 

Про ситуацію в місті, рівні забезпечення потреб переселенців представникам місії розповіла заступник міського голови Людмила Шаповал.

 

 

 

 

- На сьогоднішній день в Бердянську офіційно зареєстровано майже 10 тис. переселенців, серед яких більше 2 тис. пенсіонерів, майже 3,5 тис. дітей. Службами міста проводиться робота з надання соціальної, юридичної, психологічної допомоги цим людям. Вирішено питання навчання в школах міста 784 дітей, діти 1-4 класів забезпечені безкоштовним харчуванням. Складніше питання із зарахуванням в дитячі сади, так як в місті нестача місць та прийом проводиться згідно електронної черги. Тим не менш, 26 дітей відвідують садочки, - повідомила чиновник.

 

 

За її словами, зросло навантаження на медичну сферу міста, майже 4 тис. жителів Донецької та Луганської областей звернулися за допомогою до медичних установ. При цьому налагоджено співпрацю центрів громадських ініціатив, в мікрорайонах міста, і Товариства Червоного Хреста України по збору гуманітарної допомоги.

 

Благодійні акції «Допоможемо дітям із зони АТО разом!», «Не залишимо в біді» спрямовані на збір теплих речей, канцелярського приладдя, медикаментів, іграшок і т.д.

 

В ході спілкування представників місії цікавили питання забезпечення вакцинами для щеплення дітей, шкільне забезпечення, отримання соціальних виплат та питання безпеки в місті.

 

За словами міського голови Олексія Бакая, в даний час Бердянськ чекає збірні будинки з Німеччини, в яких можна буде розмістити 500 осіб.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://reporter-ua.com/2014/10/09/berdyansk-posetila-missiya-obse

 

Переглядів: 678 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 04:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024