Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Жовтень » 12 » Близько 300 лікарів повинні отримати статус учасників АТО - І.Геращенко
16:14
Близько 300 лікарів повинні отримати статус учасників АТО - І.Геращенко

 

КРАЩЕ ПІЗНО, НІЖ НІКОЛИ

 

 

Близько 300 лікарів, які з червня 2014 року

працювали в зоні АТО, повинні отримати статус

учасників антитерористичної операції

з відповідними пільгами. Це питання, яке вже

піднімалося у Верховній Раді та в запитах

до Уряду, має бути вирішене якнайшвидше.

 

 

 

 

 

 

 

Про це повідомила Уповноважений Президента з питань врегулювання ситуації на Сході України Ірина Геращенко під час поїздки до Донецької та Запорізької областей, передає УНН з посиланням на прес-службу Глави держави.

 

 

Під час поїздки до Донецької та Запорізької областей Уповноважений Президента з питань врегулювання ситуації на Сході України Ірина Геращенко за дорученням Глави держави відвідала медичні заклади, в яких перебувають на лікуванні військові, що отримали поранення у зоні антитерористичної операції.

 

 

Уповноважений відвідала Маріупольську міську лікарню, яка сьогодні частково переобладнана під військовий госпіталь, 61-й мобільно-польовий госпіталь у Куйбишевому та Запорізький військовий госпіталь, який, згідно рішення Міністерства оборони, з 1 листопада 2014 року стає постійно діючим стаціонаром.

 

 

Під час зустрічей з медичним персоналом цих закладів та пораненими, котрі перебувають на лікуванні, Ірина Геращенко обговорила питання забезпечення госпіталів необхідними медикаментами, потреби ремонту та обладнання.

 

 

Раніше Уповноважений сприяла переведенню 61 госпіталя з польових умов до приміщення колишнього дитячого табору у Куйбишеві і забезпеченню його більш сучасним медичним обладнанням, зокрема, мобільними апаратами штучного дихання та вентилювання легенів. Вона пообіцяла сприяти в наданні цьому важливому медзакладу ще одного приміщення у місцевій лікарні.

 

 

Ірина Геращенко спрямувала до місцевих органів влади та Міністерства оборони запити з вимогою терміново допомогти в проведенні ремонту цих медустанов, на які сьогодні лягає першочергове завдання лікування хворих і поранених учасників АТО.

 

 

Особливо важко Запорізькому військовому госпіталю, який з 1 листопада має приймати до 100 хворих і поранених, але на ремонт і переобладнання якого кошти з бюджету поки що не виділені.

 

 

Під час спілкування з Уповноваженим лікарі всіх госпіталів поінформували про значне скорочення кількості поранених з вересня 2014 року. На думку Ірини Геращенко, це - перші важливі результати дії Мінських домовленостей.

Більшість пацієнтів сьогодні – це не поранені, а хворі на пневмонію та інші сезонні захворювання.

 

"Дуже важливо, щоб армія була повністю готова до зими, щоб солдати були забезпечені теплим одягом та теплими наметами. Таке завдання поставив керівництву силових структур Президент і це стає питанням не лише організації побуту, а й обороноздатності нашої армії", - наголосила Ірина Геращенко .

 

 

Також Уповноважений заявила, що близько 300 лікарів, які з червня 2014року працювали в зоні АТО, повинні отримати статус учасників антитерористичної операції з відповідними пільгами. Це питання, яке вже піднімалося у Верховній Раді та в запитах до Уряду, має бути вирішене якнайшвидше, наголосила Ірина Геращенко.

 

 

Також Уповноважений передала у бібліотеки військових госпіталів, військові частини та пункти компактного проживання тимчасових переселенців, які відвідала під час поїздки, книжки , зібрані в рамках спільного проекту Держтелерадіо та НСЖУ "Бібліотечка для Донбасу". В рамках цієї акції 50 найкращих українських видавництв зібрали більше 200 тисяч примірників літератури для подальшої передачі у військові частини та переселенцям.

 

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело: 

http://www.unn.com.ua/uk/news/1394878-blizko-300-likariv-povinni-otrimati-status-uchasnikiv-ato-i-geraschenko

 

 

Переглядів: 567 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 02:33
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024