Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Жовтень » 13 » Етнічні угорці через церковні парафії попросили про допомогу від Угорщини на зимовий період
09:02
Етнічні угорці через церковні парафії попросили про допомогу від Угорщини на зимовий період

 

 

ЗАВБАЧЛИВІСТЬ

 

 

До збору допомоги закарпатським угорцям

підключилися католицькі, реформатські,

баптистські церковні благодійні організації,

угорська Мальтійська служба допомоги, угорська

Екуменічна служба, Угорський Червоний Хрест

та інші.

 

 

 

 

 

 

 

8 жовтня у Будапешті офіційно об'явили про велику кампанію зі збору допомоги закордонним угорцям. Закарпатські угорці через церковні парафії попросили про допомогу від Угорщини на зимовий період.

 

Держсекретар міністерства національних ресурсів Угорщини Міклош Шолтес підкреслив, що угорський народ неодноразово демонстрував протягом багатьох років свою солідарність до спільних проблем, і тепер, коли найближчі сусіди опинилися у біді, їм теж слід допомогти.

 

До збору допомоги закарпатцям підключилися католицькі, реформатські, баптистські церковні благодійні організації, угорська Мальтійська служба допомоги, угорська Екуменічна служба, Угорський Червоний Хрест та інші.

 

Зокрема можна зробити свій внесок, подзвонивши на спеціальну лінію - це коштуватиме 250 форинтів, а гроші підуть на закупку необхідного.

 

Також ці організації збирають інші види  пожертвувань, такі як - одяг та продукти харчування.

 

Було зазначено, що на Закарпатті хоч і не ведеться військових дій, однак люди безпосередньо відчувають вплив конфлікту між Україною та Росією. Зокрема, вже загинуло чимало чоловіків, яких у складі українського війська, було направлено на схід України.

 

З іншого боку в Угорщині вважають, що взимку на Закарпатті може виникнути проблема з поставками російського газу. Реформатський єпископ Густав Болчкей розповів, що у закарпатських угорських громадах є проблеми з опаленням, зокрема у деяких школах. Отже, на встановлення необхідного обладнання та закупку палива піде значна частина зібраних коштів.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://karpatnews.in.ua/news/89530-etnichni-uhortsi-cherez-tserkovni-parafii-poprosyly-pro-dopomohu-vid-uhorshchyny-na-zymovyi-period.htm#sthash.7OqLtc49.dpuf

 

Переглядів: 636 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 11:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024