Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Жовтень » 13 » Акція для школярів Миколаєва «Не розгубись, потрапивши у надзвичайну ситуацію» (Відео)
10:18
Акція для школярів Миколаєва «Не розгубись, потрапивши у надзвичайну ситуацію» (Відео)

 

ВЧАТЬ  ПІДРОСТАЮЧУ ЗМІНУ

 

 

           

           Днями рятувальники Миколаєва, спільно

           з правоохоронцями та волонтерами

           Червоного Хреста, провели акцію для

           школярів: «Не розгубись, потрапивши

           в надзвичайну ситуацію».

 

 

 

 

 

 

 

Cпівробітники Головного управління ДСНС України у Миколаївській області,  спільно з представниками УМВС України у Миколаївській області та волонтерами Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, провели для школярів 8-х класів ЗОШ № 53, № 46 та Муніципального колегіуму ім. В.Д. Чайки інформаційний захід «Не розгубись, потрапивши в надзвичайну ситуацію».

 

Рятувальники підготували для дітей багато цікавого, корисного та повчального. Перед гіпермаркетом було розгорнуто міні-містечко безпеки, із окремими станціями, на яких демонструвалася робота конкретної структури, підрозділу, відділу.

 

 

 

 

На дітей чекала хімічно небезпечна, пожежна, вибухонебезпечна, медична, водолазна та кінологічна станція. На кожній ділянці співробітники відповідних структур розповідали дітям про методи та засоби роботи в їх галузі, про основні небезпеки, які можуть підстерігати дітей у повсякденному житті, як не допустити виникнення надзвичайної ситуації та як поводити себе, якщо дитина раптово опинилася в кризовій ситуації, а також демонстрували практичні відпрацювання дій за призначенням.

 

 

Хіміки-дозиметристи на пересувній радіохімічній лабораторії показали своє основне оснащення, хімікозахисний одяг, предмети первинного захисту (протигази, респіратори тощо). Також співробітники радіохімічної лабораторії розповіли дітям про небезпеку предметів, якими користуються у побуті, наприклад, таких як термометр. У своїй розповіді рятувальники надали рекомендації дітям щодо першочергових дій при витіканні ртуті.

 

 

Пожежні-рятувальники продемонстрували вогнегасники. Розповідаючи про їх види, методи застосування та техніку безпеки при користуванні, надали змогу застосувати вуглекислотний та порошковий вогнегасники на гасіння умовної пожежі. Також дітям показали як працюють пожежно-рятувальні підрозділи в умовах задимлених приміщень.

 

 

 

 

До уваги школярів працівники вибухо-технічної служби НДЕКЦ при УМВС України в Миколаївській області підготували макети вибухонебезпечних предметів, одяг, в якому вони працюють. Вибухотехніки зібрали навколо себе хлопчиків та дівчаток, які із захватом приміряли шолом та бронежилет.

 

 

 

 

На станції медичній дітей чекали волонтери Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, які продемонстрували елементи першої допомоги на манекені та дали змогу кожному бажаючому практично відпрацювати основні елементи долікарської допомоги постраждалим.

 

 

«Ми вважаємо, що в умовах сьогодення юнаки та дорослі, які вчаться та отримують навички надання першої допомогу будуть готові зреагувати та вчасно використати здобуті знання. І можливо, колись саме це допоможе врятувати життя людині», - зазначив волонтер Червоного Хреста.

 

 

 

 

Окремим пунктом було продемонстровано роботу кінологічної служби УМВС України у Миколаївській області. Інструктор та вівчарка Дік продемонстрували епізод пошуку собакою вибухонебезпечних предметів.

 

 

Після такої насиченої, інформативно вичерпної акції до уваги дітей був представлений фільм «Небезпечні знахідки», а на останок проведена екскурсія по захисній споруді гіпермаркету. Школярі мали змогу дізнатися про основні умови та технічні характеристики споруд, про її комплектацію тощо.

 

«Життя є досить непередбачуваним та іноді готує для нас неочікувані події. Жахливо, коли люди гинуть або отримують ушкодження. Аби попередити потрапляння дітей у складні, небезпечні для їх життя та здоров’я ситуації, запобігти отриманню шкоди їх здоров’ю ми маємо навчити їх правилам поведінки. В рамках даного заходу ми намагалися торкнутися вагомої частини проблемних ситуацій, в які дитина може потрапити та розповісти як при цьому слід себе поводити», - зазначила начальник відділу інформації та комунікації з громадськістю ГУ ДСНС України у Миколаївській області Ілляна Пацюк.

 

 

Позитивним є ще те, що акція проводилась з однолітками з різних шкіл міста. Це дало змогу познайомитись, поспілкуватись та згуртуватись навколо однієї мети. Акція пройшла з позитивною віддачею та за побажанням вчителів й учнів буде проводитись з дітьми різних вікових категорій й надалі, під цим же гаслом: «Не розгубись, потрапивши в надзвичайну ситуацію».

 

Всі учасники акції подякували організатором за цікавий та корисний захід, а звичайні перехожі, які підключилися до акції запропонували проводити її частіше й залучати навіть найменших глядачів та їх батьків.

 

 

 

 

 

 

Прес-служба ГУ ДСНС України у Миколаївській області

 

 

Фото – seo-top-news.com.ua

Джерело:

http://seo-top-news.com.ua/rsssrirrsrrjorerjo-srjisrsrr-r-rjisrrirrsrsrrssrrjo-sr-rirrrrsrsrrrjo-rjisrrirrrjo-rresss-rrs-srerrsssri-rr-srrrisrrjoss-rjirssrrjirjorisrjo-ri-rrrrrirjosrrrs-srjossrsss-rrrr-rrrrr/

 

 

 

 

 

Переглядів: 811 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 11:45
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024