Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Жовтень » 15 » До 100-річчя Першої світової війни: туристичні змагання школярів Яворівського району на Львівщині
22:05
До 100-річчя Першої світової війни: туристичні змагання школярів Яворівського району на Львівщині

 

ЧЕРВОНИЙ ХРЕСТ – УЧАСНИК ЗЛЬОТУ

 

 

Днями, а саме, - 30 вересня та 1 жовтня, -  на

території лісового масиву біля села Поруденко

був проведений 57 районний туристичний зліт

учнів  Яворівського району, присвячений 100-річчю

боїв Легіону Січових стрільців на горі Маківка.

 

 

 

 

 

 

 

 

У змаганнях взяли участь 6о учнівських команд загальноосвітніх навчальних закладів, а саме:  гімназії ім. О. Маковея м. Яворова, Новояворівського НВК «ЗОШ  ІІ ст. – ліцей», 31 загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та 27 ЗОШ  І – ІІ ступенів району.

 

 

Учасників туристичного свята  привітав  перший заступник голови Яворівської районної державної адміністрації  Роман  Кураш. Він побажав школярам спортивної витримки, дружніх відносин, хорошого настрою, гарного відпочинку.

 

 

З вітальним словом, найщирішими побажаннями  до учасників змагань  звернулися керівник відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації  Михайло  Дорош, організатори змагань - методисти методичного кабінету Ольга  Копитко та Богдан  Флис.

 

 

 

 

Не минули увагою учасники зльоту  і сьогоднішні події в Україні, які  об’єднали українців, заставили боротися за волю, за свою незалежність. Гостями змагань були люди, які мають безпосереднє відношення до військових подій на сході України. Це заступник командира І батальйону 24 окремої механізованої бригади ім. Д. Галицького Валерій Левченко та учасник Євромайдану Володимир Парасюк.

 

Вони  поділилися враженнями, думками, емоціями щодо військових дій  в Україні, побажали усім миру, щастя, закликали до боротьби за свободу та незалежність. У наших серцях залишаться герої сьогодення, справжні патріоти України, які віддали найдорожче за нас з вами, за найкраще майбутнє нашої держави.

 

Гостем  туристичного зльоту був  відомий поет Яворівщини Іван Пазин, який поділився важким болем -  втратою сина Тараса під час бойових дій в зоні АТО, зачитав власні віршовані рядки, присвячені молодому герою України.

 

У цьому році програма змагань була дещо змінена. Протягом двох днів команди змагалися у чотирьох  конкурсах : «Змагання з туристської техніки», «В’язання вузлів», «Орієнтування на місцевості», «Окомірне знімання місцевості»,« Малюнок», на тему Україна  - єдина країна та  «Надання першої медичної допомоги».

 

 

 

 

За підсумковими результатами журі були визначені та нагороджені переможці змагань.  Керівник відділу освіти Михайло Дорош вручив кубки, грамоти, грошові премії  переможцям в особистих та загальнокомандних конкурсах. Перешість виборили  команди:

 

 

 -       Яворівської гімназії та Воледобростанської ЗОШ І-ІІ ступенів  -  І загальнокомандне місце ;

-        Глиницького НВК «ЗОШ І- ІІІ ступенів – ДНЗ» та Залузької ЗОШ  -  ІІ загальнокомандне місце;

-        Новояворівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 та Свидницького НВК «ЗОШ І- ІІ ступенів – ДНЗ» - ІІІ

         загальнокомандне місце.

 

 

Керівник відділу освіти, також щиро подякував  усім учасникам, які прибули на районний туристичний зліт, організаторам, за належну підготовку заходу.

 

 

Подяками відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації за активну допомогу у проведенні 57 – го районного туристичного зльоту 2014 року були відзначені  учителі географії,  фізичної культури, , працівники ЦДЮТ,  ДЮСШ  м. Яворова та Яворівської районної організації Товариства Червоного Хреста України.

 

 

 

 

Довідка Яворівської РО ТЧХ України

 

Туристичний зліт відбувся в лісі біля с. Поруденко, в якому взяли участь 32 школи І-ІІІ ст. Унікальний був він тим, що в програму турзльоту був введений конкурс першої невідкладної допомоги. Це вперше за кілька десятиліть. Організатором цього конкурсу була Ольга Семенівна Копитко спеціаліст відділу освіти, Надія Миколаївна Гудочнікова, заступник директора гімназії ім.Осипа Маковея м. Яворів, вона також і вчитель медицини.

 

 

 

 

Ну, і звичайно керівник  та  медсестри Червоного Хреста Яворівського району. Суддями цього конкурсу були вищезгадані особи.

 

 

 

 

Було 2 етапи конкурсу від Червоного Хреста:

 

- теорія - написані на листочках питання, на які конкурсанти мали дати відповідь (симптоми та наші

  дії, а також - що не можна робити). В ньому брали участь всі 32 школи.

- перевірка практичних навиків у наданні першої невідкладної допомоги.

 

У переможці 1 етапу вийшли 6 шкіл. Тож вони мали зробити  на 2 етапі - перевязки, повязки та чепчик тощо. З них були визначені переможці за швидкістю, правильністю та послідовністю дій.  Було визначено 13 місць. Переможці отримали Грамоти, а організатори, - Подяки від керівника освіти Яворівського району.

 

 

 

 

Фото – прес-служби Яворівської РО ТЧХ

Ірина Байдала,

голова Яворівської РО ТЧХ України

Переглядів: 1132 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 13:17
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024