Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Жовтень » 16 » У Харкові обігрівачі та ковдри для переселенців буде роздавати Червоний Хрест.
17:30
У Харкові обігрівачі та ковдри для переселенців буде роздавати Червоний Хрест.

 

П О Ч И Н

 

 

 

У Харкові обігрівачі та ковдри для переселенців буде

роздавати Червоний Хрест. У наступній партії

очікують медикаменти та дитячі коляски.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Харків отримав чергову гуманітарну допомогу з Німеччини для переселенців із зони АТО. Слідом за житловими модулями в місто приїхали побутова техніка, матраци та постіль. Машини з гуманітаркою розвантажили вчора на складі неподалік Харкова. Вантаж між переселенцями розподілятимуть співробітники Червоного Хреста.

 

Чергові десять машин з гуманітарною допомогою з Німеччини прибули до Харкова ще в понеділок (першими 10 жовтня доставили бокси з житловими модулями).

 

Вчора вісім машин розвантажили на території складських приміщень підприємства «Харківелектро» в селищі Васищеве (20 км від Харкова).

 

«Уже розвантажили вісім машин. Зараз на складі знаходяться холодильники, пральні машини, чайники, обігрівачі, праски, мікрохвильові печі і т. д. Крім того, розвантажили матраци, ковдри та постільну білизну. Також найближчим часом ми чекаємо одяг для переселенців, медикаменти та медичне обладнання, дитячі коляски та дитячі майданчики», - зазначив віце-мер Харкова Ігор Терехов.

 

Вантаж приймали співробітники ДСНС і представники Червоного Хреста.

 

«Після розвантаження склад буде опломбований як мінімум двома організаціями - МНС та Червоним Хрестом. Після цього ми будемо перевіряти всі документи, що стосуються вантажу, щоб не допустити його використання не за призначенням», - зазначив юрист Червоного Хреста Олег Михайлов.

 

Як повідомив Терехов, отримана допомога буде розподілятися не тільки між сім'ями, які житимуть в селищі з модульних будиночків, а й між усіма нужденними переселенцями.

 

 

«Ми будемо співпрацювати з волонтерськими організаціями, щоб зрозуміти

потребу людей у поставленій до нас продукції. Люди зможуть спокійно замовити той чи інший потрібний їм продукт», - зазначив Терехов.

 

 

За його словами, розподіляти допомогу буде Червоний Хрест, проте, куди конкретно звертатися за допомогою, в Товаристві поки що не повідомляють.

 

 

  ОСНОВА ПІД  ПЕРШІ  БУДИНОЧКИ

 

 

Тим часом на місці майбутнього модульного містечка в районі аеропорту (на проспекті 50-річчя СРСР) кипить робота. Будівельники розширюють і вирівнюють майданчик гравієм. Одночасно німецькі фахівці і харківські робітники збирають перші модулі, які прибули до Харкова. Всі модулі однакового розміру (2,5 х 6 метрів), але з різним наповненням. Є житлові модулі, де знаходяться ліжка (4 спальних місця), стіл, стільці і шафки для речей, а є модулі, де розташовані санвузол і маленька кухонька. Всі кімнати відокремлені одна від одної.

 

 

«Сам монтаж будиночків не складний, найважче зробити підстилку. Перші модулі прийшли цільні, і нам не довелося їх збирати, але наступні прийдуть в розібраному вигляді - і нам треба буде самим їх повністю збирати», - розповідає генпідрядник будівництва Віталій Ганжа.

 

 

Він також зазначив, що житлові модулі зроблені з екологічно чистих матеріалів і дуже економічні у використанні.

 

 

«Будиночки виготовлені за принципом термоса. Вони не випускають з себе тепло і не впускають холод, всередині тепло підтримують електричні конвектори. Будиночки можуть витримувати температуру до мінус 28 градусів», - пояснив генпідрядник.

 

 

Вчора перші три сім'ї переселенців з Донеччини отримали сертифікати на проживання у селищі. Ці сім'ї вже три місяці проживають в соціальних установах Харкова, серед них багатодітні, які виховують дитину-інваліда і сім'я, де зовсім недавно народилася дівчинка.

 

 

На сьогодні оселитися в модульних будиночках висловили бажання 68 сімей. Всього селище зможе прийняти 400 осіб.

 

 

Фото - Ольги Адаменко

 

Джерело:

http://vesti-ukr.com/harkov/73387-v-harkove-obogrevateli-i-odejala-dlja-pereselencev-budet-razdavat-krasnyj-krest

 

 

 

 

Переглядів: 591 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 13:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024