Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Жовтень » 17 » Червоний Хрест навчав долікарській допомозі старшокласників у Львівській ЗСШ – 6
22:36
Червоний Хрест навчав долікарській допомозі старшокласників у Львівській ЗСШ – 6

 

АКТУАЛЬНИЙ  УРОК 

 

 

       

 

 

      Днями Личаківська РО ТЧХ м. Львова

      провела  незвичайний урок у 10-А та 11-А класах

      Львівської спеціалізованої ЗСШ-6.

 

 

 

 

 

 

 

Ситуація, яка склалася на даний час в Україні, вимагає медичного всеобучу, у першу чергу для дітей. Тож в старшокласників навіть ввели цього року новий спеціальний предмет - "Захист Вітчизни".

 

 

 

 

 

Патронажні медичні сестри – Галина Піскоровська, Вікторія Дудяк, Анна Андріяненко та голова цього Товариства - Ірина Апостолюк провели для старшокласників актуальний урок, на якому учні вчилися зупиняти кров при пораненнях, накладати шини на переломи, вправляти вивихи, бинтувати рани різних типів.

 

 

 

 

 

«Основне завдання при наданні першої медичної допомоги полягає в тому, - наголосила Ірина Апостолюк, - щоб шляхом проведення необхідних найпростіших медичних заходів врятувати життя потерпілому, зменшити його страждання і попередити розвиток можливих ускладнень».

 

 

 

 

 

 

Слушність такого уроку очевидна. Адже ситуації, що вимагають надання екстреної медичної допомоги виникають, як правило, несподівано. В основному це відбувається в умовах дефіциту часу і під час відсутності людей зі спеціальним медичною освітою. У цих випадках важливо не піддаватися паніці, діяти швидко й рішуче, тому що в такі моменти дорога кожна секунда.

 

 

 

 

 

 

Вже давно відомо про існування так званої "золотої години", того часу, коли постраждалому можна надати найбільш дієву першу допомогу. Саме в такі моменти здоров’я людини, що потрапила в несподіване критичне становище, перебуває між життям і смертю. Пояснюється це тим, що максимальні компенсаторні функції організму людини, при виникненні раптових і серйозних ушкоджень, можуть ефективно підтримувати стабільний стан приблизно протягом однієї години. Саме впродовж першої години після настання нещасного випадку надання першої медичної допомоги є найбільш ефективним і дозволяє мінімізувати розвиток небезпечних ускладнень.

 

 

 

 

 

 

 

Перше заняття було старшокласників і теоретичним, і практичним. У Львівській СШ-6 навчається близько 500 учнів. Старшокласники – волонтери Червоного Хреста, його юні члени. Вони за роки навчання вже можуть кваліфіковано відповідати на питання про діяльність Червоного Хреста, як міжнародного, так і українського, знають про 7 принципів Червонохресного руху, бо уже не раз презентували свої творчі роботи та реферати у районних і міських конкурсах.

 

 

 

 

Первинний осередок Червоного Хреста у школі очолює заступник директора з навчально-виховної роботи Олена Тимофіївна Пургіна.

 

 

 

 

А щоб осередку  Товариства краще працювалося, ним регулярно цікавиться і, коли потрібно, допомагає директор школи Анна Степанівна Жуковська.

 

 

 

 

 

Навчальний рік триває всього другий місяць. Тож 10-А та 11 - А – є першими, для кого провели такий незвичайний урок з надання першої медичної допомоги. Надалі – у всіх класах будуть проведені такі заняття з Личаківською районною організацією Товариства Червоного Хреста м. Львова.

 

Безпека дітей, їх вміння вийти із скрутної життєвої ситуації, – головна турбота  вчителів і вихователів. Це тим більш потрібно, що в цьому році у школах ввели новий предмет «Захист Вітчизни». Для хлопців його веде Володимир Олександрович Ніколаєв, для дівчат – Наталія Миколаївна Шалагіна.

 

 

 

 

Хоч і циркулюють нині у російських ЗМІ різні небилиці про Львів, та росіян тут ніхто не утискає в правах. Навчання в ЗСШ - 6 ведеться на російській мові. Однак серед навчальних предметів є також уроки української мови і літератури. Викладає цей предмет у школі український філолог Надія Андріївна Скрип.

 

(Детальніше про життя школи можна дізнатися на їх сайті за адресою - http://school6.lviv.ua/?page_id=7)

 

 

 

 

 

Побажаймо ж цьому педагогічному колективу успіхів на освітній ниві і сто процентної успішності, як з профільних, так і з факультативних предметів.

 

Фото – Ірини Дзіклевич

Катерина Олійник, волонтер молодіжного крила Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

Переглядів: 873 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 15:03
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024