Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Жовтень » 18 » І знову тривога: У Києві показали, як рятувати школярів після можливих терактів
11:54
І знову тривога: У Києві показали, як рятувати школярів після можливих терактів

 

ЗАПОБІГТИ  НОВОМУ БЕСЛАМУ

 

 

Не минуло й двох тижнів після того, як під

Обуховом силовики, медики та волонтери

перевірили ступінь особистої готовності на

випадок терористичних актів на залізничних

вокзалах, як в ДСНС анонсували нові навчання.

 

 

 

 

 

 

 

На цей раз вибір випав на звичайну загальноосвітню школу Києва - адже нерідко саме беззахисні діти стають жертвами тих, хто для досягнення своїх страшних цілей не зупиняється ні перед чим.

 

Як полігон для навчань організатори заходу обрали 34-ю школу в Подільському районі столиці. Як розповіла ForUm'y спікер Управління ДСНС у Києві Світлана Водолага, згідно сценарію, внаслідок терористичного акту на одному з поверхів будівлі стався вибух.

 

 

 

 

«Ми відпрацьовуємо взаємодію всіх служб під час надзвичайної події. Проводиться евакуація всієї школи, і в цьому плані все потрібно робити гранично спокійно, адже велика кількість людей, як правило, гине, піддавшись паніці», - каже вона.

 

Малолюдними минулі вчення ніяк не назвеш - на них задіяні не тільки керівники Подільської районної адміністрації та директори найближчих шкіл, але і всі відповідні служби цивільного захисту, головні лікарі медичних установ, пожежл- та аварійно- рятувальні підрозділи, правоохоронні органи та інші.

 

 

 

 

Взяли участь в навчаннях і представники Товариства Червоного Хреста України.

 

«Зі свого боку ми надаємо першу невідкладну допомогу потерпілим, проводимо їх соціальну адаптацію, наприклад, надаємо  психологічну підтримку, готуємо гарячий чай, роздаємо теплі ковдри. Під час навчань саме в наш імпровізований центр волонтери направлять людей, яким буде потрібна наша допомога», - розповідає ForUm'y голова Товариства Червоного Хреста Подільського району м. Києва Тетяна Гоєнко.

 

 

 

 

Сигналом до активних дій стає потужний залп десь всередині школи. Буквально тут же на майданчик біля навчального закладу прибувають аварійно-рятувальні підрозділи.

 

 

 

 

Паралельно міліція організовує службу охорони громадського порядку, повністю огороджує місце і територію надзвичайної події і встановлює тут пропускний режим. До місця події прибувають представники пожежної служби, першочерговим завданням яких стає нейтралізація вогнища загоряння.

 

 

Слідом за пожежниками на шкільний майданчик в'їжджають підрозділи екстреної медицини, яким в подібних випадках, схоже, відводиться основна роль.

 

 

 

 

«За сприяння волонтерів і різних організацій, ми проводимо евакуацію потерпілих в карети швидкої допомоги. В першу чергу це стосується важко поранених потерпілих, життя яких перебуває під загрозою. Решта, відповідно до інструкції, отримують першу необхідну допомогу на місці. Для фіксації положення хребта і збереження життєво-важливих функцій організму потерпілих переносять в карети швидкої допомоги на спеціальних ношах», - розповідає ForUm'y заступник директора Центру екстреної медичної допомоги, керівник Служби медицини катастроф Сергій Тихенко.

 

 

 

 

Те, що відбувається, викликає непідробну цікавість у численних учнів, котрі виступають тут у ролі глядачів. І це, в принципі, не дивно - стати частиною сценарію грандіозного екшену, що розігрувався в шкільному дворі , набагато цікавіше, ніж в погожий осінній день сидіти на нудних уроках.

 

Втім, простою цікавістю тут не обмежитись. За словами представника медслужби, школярам ще належить навчитися премудростям надання першої долікарської допомоги.

 

«Кожен школяр старший десяти років зобов'язаний отримати по 12-годинній програмі домедичну освіту і вміти користуватися автоматичним дефібрилятором, проводити заходи серцево-кисневої реанімації, зупиняти кровотечу, стабілізувати травми», - розповідає Тихенко.

 

Автор - Валентин Цимох

 

Фото - Юрій Ведмідь, ForUm

Джерело:

http://for-ua.com/article/1062451

 

 

Переглядів: 682 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 05:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024