Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Жовтень » 19 » Світ колекціонера: Меню останньої вечері на "Титаніку" продали з аукціону
15:30
Світ колекціонера: Меню останньої вечері на "Титаніку" продали з аукціону

 

КАТАСТРОФА  СТОЛІТТЯ

 

     

 

     Меню ресторану, в якому харчувалися пасажири

     першого класу пароплава "Титанік", пішло з

     молотка за 60 тис. фунтів ($96,5 тис.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це повідомили представники аукціонного дому Henry Aldridge & Son, розташованого в графстві Уїлтшир на півдні Англії, передає УНІАН.

 

Як пише ТАСС, на меню стоїть дата 12 квітня. У ньому перераховуються страви, які пропонувалися пасажирам в той день - баранячі відбивні, англійські пироги з рубаною свининою, пудинг з тапіокою - крохмальною кашкою з коренів тропічної рослини.

 

Меню знаходилося в кишені пальто француженки Елізи Люретт, в якому вона покинула лайнер. Жінка подорожувала на "Титаніку" як служниця багатих американців Спенсерів. Їй вдалося врятуватися під час аварії разом з місіс Спенсер, в той час як господар, містер Спенсер, загинув.

 

На аукціон була виставлена ціла колекція предметів з пароплава, що збереглися в родині спадкоємців Елізи Люретт. Так, за 33 тис. фунтів ($53 тис.) був проданий план палуби першого класу. З його допомогою Люретт і її господиня знайшли дорогу до рятувальних шлюпок.

 

Невеликий ключ від скриньки для зберігання речей одного з членів команди лайнера пішов з молотка за 62 тис. фунтів ($100 тис.). Маленький ключ належав офіціантові з "Титаніка" Сідні Сідьюнері, який загинув при катастрофі.

 

За 24 тис. фунтів ($39 тис.) було продано лист інженера Джозефа Белла. У ньому розповідається, як "Титанік", залишаючи англійський порт Саутгемптон на початку свого першого і останнього рейсу, мало не зіткнувся з двома іншими лайнерами.

 

Всього на торги були виставлені 250 предметів, пов'язаних з "Титаніком". Аукціонний будинок при цьому не називає загальну виручку, однак зазначає, що йдеться про сотні тисяч фунтів.

 

"Деякі предмети, які були виставлені на ці торги, були дуже рідкісними, - заявив власник аукціонного дому Ендрю Олдрідж. - Це викликало величезний інтерес у людей з Великобританії, а також з Монако, Південної Америки і США".

 

"За цими речами стоять дивні людські історії. Коли ви дивитеся на них, то повертаєте до життя події, що відбувалися з їхніми власниками", - вважає Олдрідж.

 

У ніч на 15 квітня 1912 року трансатлантичний лайнер "Титанік" на шляху з Великобританії в США зіткнувся з айсбергом і затонув. В результаті катастрофи загинуло понад 1,5 тис осіб.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:
http://expres.ua/digest/2014/10/19/116986-menyu-ostannoyi-vecheri-tytaniku-prodaly-aukcionu

 

Переглядів: 654 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 18:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024