Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Жовтень » 19 » Червоний Хрест Личаківського району м. Львова - у майбутніх майстрів побутового обслуговування
22:47
Червоний Хрест Личаківського району м. Львова - у майбутніх майстрів побутового обслуговування

 

БЕЗПЕКА ЖИТТЯ У ПОБУТІ

 

 

   

   Днями Личаківська РО ТЧХ м. Львова провела

   навчання з надання першої долікарської допомоги

   для учнів Львівського вищого професійного

   училища побутового обслуговування.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Його провели патронажні медичні сестри Червоного Хреста Личаківського району м. Львова Галина Піскоровська, Вікторія Дудяк та Анна Андріяненко.

 

 

 

 

Тренінг з долікарської допомоги було проведено на уроці фізкультури, яку веде Тарас Богданович Охват.

 

 

 

 

Первинний осередок Товариства тут очолює Андрій Богданович Созанський, заступник директора з виховної роботи. Його права рука – голова учнівської ради, майбутній перукар-візажист Юрій Попов, студент 403 групи. У важких випадках їм на допомогу приходить директор училища Леся Михайлівна Максимів.

 

 

 

 

Училище – одне з кращих у Львові. Та й історія у нього цікава.

 

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України №540 від 30.12.2013р. тип Львівського професійного училища побутового обслуговування змінено на державний навчальний заклад «Львівське вище професійне училище побутового обслуговування»

 

21  липня 1978 року було утворене  професійно-технічне училище №31, яке здійснювало підготовку кваліфікованих робітників для підприємств взуттєвої галузі західного регіону.

 

У 1986 році училище очолив Федюк Мирослав Іванович. Були створені нові виробничі майстерні, впроваджено навчання з одержанням середньої освіти.  Училище стало єдиним у регіоні навчальним закладом , який розробив методику вивчення технології виготовлення танцювального взуття та впровадив її у практику. Замовниками цієї продукції є танцювальні колективи України, Польщі, США і Канади.   

 

У серпні 1997 року відбулося об’єднання СПТУ №31  та ПТУ №22. Новостворене ПТУ №31 у 2002 році   отримало статус Львівського професійного ліцею побутового обслуговування. Навчальний заклад здійснював підготовку робітників взуттєвого, кравецького та перукарського профілів.

 

У 2009 році директором Львівського професійного ліцею побутового обслуговування стала Максимів Леся Михайлівна. Під її керівництвом  було здійснено ліцензування  нових професій для підготовки фахівців  сфери послуг: флорист, оформлювач вітрин, приміщень та будівель; візажист; манікюрниця; електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування. У ліцеї створено ряд нових майстерень: візажна, кравецька, перукарська, манікюрна, взуттєві та майстерня для флористів, оформлювачів вітрин, приміщень та будівель. Ці майстерні оснащені сучасним обладнанням та комп’ютерною технікою.

 

Педагогічний колектив ліцею працює над питання підвищення рівня організації навчально-виробничого та навчально-виховного процесів, створення умов для впровадження інноваційних технологій галузі освіти.  Зусилля колективу спрямовані на те, щоб підготовка сучасного кваліфікованого робітника відповідала  умовам ринкової економіки, щоб випускник ліцею був конкурентноспроможним на ринку праці.

 

 

 

 

Львівський професійний ліцей побутового обслуговування співпрацює з багатьма підприємствами, які є замовниками робітничих кадрів для сфери побуту та легкої промисловості. Серед них такі як ВАТ             «Маяк», ЗАТ «Весна-Захід», ТзОВ «Тонар», ТзОВ «Планотек», Львівське дочірнє підприємство датського підприємства «Сіка Футвейєр», а також перукарні та салони краси Львова та області.  Тут учні  проходять виробничу практику, під час якої знайомляться з умовами праці, вдосконалюють свої професійні уміння та навики, закріплюють знання, отримані на уроках професійно-теоретичної підготовки та уроках виробничого навчання. Після завершення навчання випускники ліцею отримують роботу за фахом на підприємствах міста і області. Так, у 2007 році було працевлаштовано 84% випускників, у 2008 – 86%, у 2009 – 88%, а у 2010 – більш, ніж 89%.

 

 

 

 

У навчальному закладі налагоджена система позаурочної виховної роботи. Працюють гуртки технічної творчості та художньої самодіяльності . Хор ліцею неодноразово отримував призові місця на обласних конкурсах. Успішно працює в ліцеї театр мод. Щороку поновлюються колекції моделей одягу. Юні манекенниці вчаться красиво ходити по подіуму, демонструючи вишукані сукні, модні зачіски та стильне взуття. Учасники театру мод нагороджені дипломом міжнародних виставок "Стиль" та грамотами управління профтехосвіти Львівської області. Підтримувати хорошу фізичну форму учні можуть у спортивних гуртках.  Вагомі досягнення в обласних змаганнях здобуті у волейболі, баскетболі, ритмічній гімнастиці.

 

 

 

 

Учні ліцею забезпечуються гуртожитком, умови проживання в якому постійно поліпшуються. Гуртожиток розміщено на території навчального закладу. До послуг учнів комфортабельні кімнати, сучасні кухні, санвузли та душові кімнати. В приміщенні гуртожитку знаходиться «Світлиця», в якій учні проводять своє дозвілля. Для мешканців гуртожитку педагогічні працівники демонструють різноманітні фільми, проводяться тренінги, читають пізнавальні лекції.

 

 

 

 

 

Надаючи великого значення питанням енергозбереження, в гуртожитку ліцею здійснена робота по заміні дерев’яних вікон пластиковими склопакетами. У ліцеї функціонує система автономного опалення.

 

 

 

 

Стратегічною метою Львівського професійного ліцею побутового обслуговування є забезпечення якісної професійної підготовки конкурентноспроможних працівників у сфері обслуговування. Для цього планомірно та систематично проводиться робота з поповнення матеріально-технічної бази ліцею та комплексно-методичного забезпечення уроків теоретичного та виробничого навчання.  Колектив ліцею працює над питанням щодо впровадження інноваційних форм і методів навчання як основи підвищення якості викладання теоретичного та виробничого навчання. 

 

 

 

 

Адже саме інноваційне навчання стимулює активну участь вихованців ліцею у вирішенні проблем, які перед ними створюються, допомагає у вихованні особистості, яка може орієнтуватися у потоці інформації та різноманітних ситуаціях, які  виникають у сучасному суспільстві. 

 

Побутове обслуговування за великим рахунком включає у себе і навики з надання екстренної долікарської допомоги, тому що від цього залежить життя, чи смерть потерпілого. Милосердя завжди повинно йти попереду кожного майбутнього працівника побутового обслуговування. Тож Червоний Хрест буде сприяти їм у цьому всіма наявними засобами.  

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова

Переглядів: 1137 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 09:09
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024