Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Жовтень » 23 » Дві лікарні у Києві підготовлені на випадок виявлення лихоманки Ебола
15:48
Дві лікарні у Києві підготовлені на випадок виявлення лихоманки Ебола

 

ПРО ВСЯК ВИПАДОК

 

 

Слід бути готовими негайно реагувати у випадку

виявлення лихоманки Ебола в Україні, тому

столична влада вживає превентивні заходи

і проводить навчально-тренувальні заняття

для медиків.

 

 

 

 

 

 

 

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час засідання протиепідемічного штабу після навчань у столиці, передає УНН.

 

 

“Зараз у Києві відбуваються навчання-тренування на випадок поширення лихоманки Ебола. Сьогодні одна з найнебезпечніших хвороб поширюється світом. На сьогодні близько 10 тисяч людей інфіковані цією хворобою, більше 5 тисяч вже померло. Такі інфіковані є у США, Польщі, Румунії, - підкреслив Кличко.- Київ - це мегаполіс. До нашого міста кожного дня з-за кордону прибуває більше 5 тисяч людей. І ми повинні бути готовими у випадку виявлення такої хвороби негайно реагувати, щоби її поширення не відбулося. Краще зробити превентивні заходи, ніж потім лікувати. Тим більше на сьогодні немає ліків, які гарантують одужання від цієї лихоманки”, - зазначив мер Києва.

 

Київський міський голова відзначив, що на сьогодні підготовлене інфекційне відділення Олександрівської клінічної лікарні та дитяча лікарня № 1 на випадок виявлення лихоманки. В наявності для госпіталізації 132 ліжка. А лікарні забезпечені необхідним спецодягом для медперсоналу - протичумними костюмами.

 

У рамках занять київських медиків навчали виявляти симптоми хвороби та проводити протиепідемічні заходи в разі виявлення хворих з підозрою на лихоманку Ебола. У тренуваннях також взяли участь фахівці з Одеського протичумного інституту ім. І. Мечникова, які зможуть протягом кількох годин виїжджати в будь-яке місто України для забору аналізів і діагностування лихоманки в лабораторії інституту.

 

Як повідомлялося раніше, в країнах Центральної Америки поширюється ще одна лихоманка "Чікунгунья". Помітний зріст випадків захворювання небезпечним вірусом зафіксовано в Сальвадорі, Гондурасі, Нікарагуа і Коста-Ріці.

 

 

Наща довідка:

 

Всесвітня організація охорони здоров'я має намір з січня 2015 року почати компанію вакцинації для боротьби з Эболою. Про це повідомила заступник генерального директора ВООЗ Марі-Поль Кьєні, пише російська служба DW.

 

Вона повідомила про те, що вже від початку року десятки тисяч людей в Африці зможуть зробити щеплення від Еболи. Проте загальна вакцинація населення залишається питанням далекого майбутнього.

 

За інформацією Кьєні, першими будуть провакциновані співробітники медичних центрів з лікування Еболи. Зазначається, що на даний час у цілій низці країн, зокрема в Німеччині, проводиться перше тестування нової вакцини на людях.

 

Вона зазначила, що результати тестування будуть відомі у грудні і вони дозволять зробити важливі висновки щодо експериментального застосування щеплення від Еболи в Африці.

 

Також стало відомо про те, що канадська фармацевтична компанія Tekmira Pharmaceuticals розпочала випуск ліків від Еболи. Новий медикамент під назвою TKM-Ebola, який на даний час проходить фазу тестування, стане доступним на початку грудня.

 

Раніше УНІАН писав, що в США вилікували ще одного пацієнта з вірусом Ебола.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1398919-dvi-likarni-u-kiyevi-pidgotovleni-na-vipadok-viyavlennya-likhomanki-ebola

 

 

 

Переглядів: 601 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 10:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024