Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Жовтень » 24 » Медично-волонтерські навчання в умовах терористичного акту у Луцьку
08:50
Медично-волонтерські навчання в умовах терористичного акту у Луцьку

 

ДО НЕСПОДІВАНОК - ГОТОВІ

 

 

 

Днями у м. Луцьку відбулися спеціалізовані

медично-волонтерські навчання з відпрацюванням

дій у випадку масового ураження людей в умовах

терористичного акту

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17 жовтня на базі навчально-методичного центру федерації профспілок Волинської області та КЗ «Луцька міська клінічна лікарня» відбулися медично-волонтерські навчання з відпрацювання дій, необхідних у випадку масового ураження людей під час терористичних актів.

 

За участі представників влади, управління охорони здоров’я, міського відділу УМВС України в області, відділу ДАІ МВ УМВС України в області, управління ДСНС України в області, обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, міської організації Товариства Червоного Хреста України, Луцького базового медичного коледжу відпрацьовували взаємодію служб, відомств та координацію дій з надання першої медичної та екстреної допомоги у випадку масового ураження людей.

 

 

 

 

Важливим елементом навчань стало ознайомлення представників підприємств, установ, громадських, волонтерських та молодіжних організацій з навчальними програмами з надання першої медичної допомоги (само-, взаємодопомоги) потерпілим у випадках масових уражень.

 

Згідно із легендою навчань в готелі «Профспілковий» відбувся терористичний акт. За сценарієм було відпрацьовано наступне: внаслідок дії тереростичного акту відбулося руйнування конструкцій об'єкта, в результаті чого поранень зазнала велика кількість людей та двоє з них загинули. На місце трагедії відразу ж прибули рятувальники. Потерпілих вони виносили із зони ураження на відстань 50 м від об’єкта. Усі, хто отримали незначні травми надавали допомогу важкопораненим та допомагали рятувальникам в евакуації решти людей. Адже в ситуації, коли потерпілими є кілька сотень чи тисячі людей, важливим моментом є організація самодопомоги та взаємодопомоги.

 

Так, як зазначив начальник управління Федір Кошель, для надання допомоги можуть знадобитися будь-які підручні засоби, як, наприклад, краватка чи шарф у якості джгута. Він звернув увагу на те, що такі навчання є дуже актуальними через події на Сході, тому лучани мають знати, як допомогти собі та ближньому.

 

 

 

 

Отож, умовним постраждалим внаслідок терористичного акту необхідно було в короткий термін надати домедичну допомогу і екстрену медичну допомогу, провести евакуацію до лікувальних закладів. Під час навчань на безпечній відстані від зони ураження відбувалося сортування постраждалих: у зелену зону спрямовували легкопоранених, у жовту – поранених середньої тяжкості, у червону – важкопоранених, які не можуть самостійно пересуватися і допомогу яким потрібно надавати в першу чергу, у чорну – тих, хто загинув. У зеленій зоні з тими, хто перебував у стресовому стані, працювали психологи. Поряд обладнали намет евакуаційної та медичний штаб.

 

Тим часом на місце прибули працівники служби газу, міліція, які взялися за виконання своїх обов’язків.

 

Після надання первинної допомоги, поранених каретами швидких доправили до міської лікарні. В приймальному відділенні потерпілих негайно скеровували чи то в перев’язувальну, чи в кабінет психологічної допомоги чи й, навіть, в операційну, де їм надали спеціалізовану допомогу. Усіх доставлених із зони ураження медики зареєстрували у спеціальних журналах. При сортуванні «постраждалих» використовували спеціальні картки медичного сортування та кольорові браслети, що допомогло пришвидшити надання медичної допомоги та розділити потоки постраждалих легкого ступеню, середнього та важкопоранених.

 

 

 

 

Особливо слід відзначити злагоджену роботу колективу Луцької міської клінічної лікарні. Робота була організована на високому рівні та вчасно і правильно надана допомога великій кількості постраждалих.

 

 

 

 

Після ліквідації умовного «терористичного акту» відбувся майстер-клас щодо надання першої медичної допомоги, який провели волонтери міської організації Товариства Червоного Хреста, працівники Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф та навчального центру обласної клінічної лікарні.

 

 

 

 

У ході навчань усі присутні мали змогу побачити на власні очі роботу працівників медичної служби, дізнатися основні правила та способи порятунку людей. Усі охочі мали змогу також подати заявку на ІV квартал 2014 та 2015 років щодо навчання з надання першої медичної допомоги з видачею міжнародного сертифікату.

 

 

 

 

Основна мета таких навчань – відпрацювання колективної роботи різних служб, визначення дій волонтерських та громадських організацій, населення з надання домедичної та медичної допомоги постраждалим під час терористичного акту та ліквідації медико-санітарних наслідків терористичного акту, досягнута.

 

 

 

Управління охорони здоров'я Луцької міської ради

 

 

Фото – www.lutskzdorov.org.ua

Джерело:

http://www.lutskzdorov.org.ua/terakt.php

 

Переглядів: 873 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 11:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024