Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Жовтень » 26 » Епідемія гіподинамії в Британії
08:35
Епідемія гіподинамії в Британії

 

РУХ  - ЦЕ  ЖИТТЯ

 

Нерухомий спосіб життя, який воліють вести

багато британців, швидше зведе їх в могилу, ніж

куріння, попереджають провідні медики,

стурбовані тим, що захворювання, пов'язані з

гіподинамією, можуть посприяти банкрутству

національної системи охорони здоров'я.

 

 

 

 

 

 

 

Як пише кореспондент газети Times з питань медицини Кріс Сміт, кожна шоста смерть в країні викликана пасивним способом життя, а населення в цілому рухається на 20 відсотків менше, ніж в 60-і роки. Сьогодні люди не виконують навіть мінімальні рекомендації - здійснювати півгодинні прогулянки п'ять разів на тиждень.

 

 

 

«На жаль, фізична пасивність не сприймається в Англії як небезпека для здоров'я. А тим часом це четверта найпоширеніша причина захворювань в країні і основний чинник, що призводить до таких наслідків як ожиріння, діабет і слабоумство», – стверджує Кевін Фентон з організації "Громадське здоров'я Англії"

 

 

Автор замітки наводить дані організації "Громадське здоров'я Англії" (ОЗА), які свідчать про те, що британці - одна з найбільш ледачих націй. Дві третини дорослого населення недостатньо активні, це в два рази більше, ніж у Франції чи Німеччині і у три рази - ніж у Голландії.

 

 

Більше третини британців, і молодих і пенсіонерів, проводять по шість годин на день сидячи, оскільки сучасні технології та пристосування полегшують роботу вдома, а телевізори і комп'ютери разом з мобільними телефонами і "таблетками" притягують людей, як магніти.

 

 

"Загальновідомо, що фізична пасивність не сприймається в Англії як небезпека для здоров'я, - нарікає один з керівників ОЗА, Кевін Фентон.- А тим часом це четверта найпоширеніша причина захворювань в країні і основний чинник, що призводить до таких наслідків як ожиріння, діабет і слабоумство ".

 

 

В ОЗА вважають, що норми суспільної поведінки повинні змінитися з тим, щоб фізична активність стала звичайною справою. При цьому зовсім не обов'язково влаштовувати собі спеціальний режим тренувань, кажуть експерти, адже робота в саду або танці допомагають нітрохи не гірше, ніж заняття у спортивному залі.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.bbc.co.uk/russian/uk/2014/10/141024_brit_press

 

Переглядів: 630 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 11:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024