Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Жовтень » 28 » 28 жовтня ТЧХ України провів селекторну нараду з колективами обласних організацій Товариства
20:46
28 жовтня ТЧХ України провів селекторну нараду з колективами обласних організацій Товариства

 

ВИКЛИКИ  ЧАСУ  І  ЇХ ВИРІШЕННЯ

 

     

     Сьогодні, 28 жовтня,  ТЧХУ провів селекторну нараду

     з керівництвом усіх обласних організацій Товариства

     Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

 

Проходила  нарада у приміщеннях рятувальників,  при допомозі техніки і обладнання, які виділило МНС України Червоному Хресту на кілька  годин користування.

 

 

 

 

Відкрив селекторну нараду президент Товариства Червоного Хреста України, Зслужений лікар України Іван Усіченко (на знімку).

 

Він привітав її учасників, оголосив порядок дня, а також дав коротку характеристику стану справ по Україні, повідомив про значний внесок у гуманітарну підтримку вимушених переселенців зі Східної України від МКЧХ, інших міжнародних благодійних організацій. Іван Гнатович зобов'язав керівництво всіх ОО ТЧХУ подавати свої звіти про виконаний обсяг роботи до 25 числа кожного місяця.

 

 

 

 

 

У нараді взяли також участь Алла Хабарова, Генеральний секретар НК ТЧХ України (на знімку - крайня справа). Вона зупинилася на проблемі співпраці ОО ТЧХУ з гіпермаркетами «Ашан». Влітку, коли настає у благодійництві майже «мертвий сезон», ця співпраця принесла рясні плоди. Набутий досвід треба розвивати і піднімати його на вищий щабель співпраці.

 

 

 

 

На нараді розглянули  два питання: про допомогу Червоного Хреста вимушеним переселенцям з Криму і зони АТО, а також про хід навчання населення першій долікарській допомозі, про що було оголошено у Зверненні президента ТЧХ України Івана Усіченка від 2 березня п.р.

 

В ньому, зокрема, зазначалося: «У зв’язку із нагальною необхідністю Товариство Червоного Хреста України проводить набір волонтерів для навчання навичкам надання першої допомоги та догляду за хворими і пораненими. Громадяни України, студенти вищих учбових закладів, особливо медичних університетів, академій і коледжів звертайтесь в районні, міські та обласні організації Товариства Червоного Хреста України, де фахівці служби сестер милосердя підготують Вас до роботи в лікарнях і госпіталях. При собі потрібно мати тільки паспорт».

 

(Оригінал Звернення розміщено -  http://www.redcross.org.ua/modules/news/index.php?id=1072).

 

Кожна область повідомляла верховне керівництво Товариства про те, що робиться і планується робити на місцях, щоб допомогти вимушеним переселенцям, а також отримати якісний скачок у підготовці широких верств населення до надання першої долікарської допомоги.

 

 

 

 

 

Керівництво Дніпропетровської ОО ТЧХ України повідомило, наприклад, що воно зуміло надати у цьому році допомогу 3765 вимушеним переселенцям із зони АТО. І до кінця року, по всьому видно, їх кількість тільки збільшиться. Тому надія тільки на співчуття громадян і міжнародну підтримку у цьому питанні.

 

 

 

 

 

За словами Валентина Мойсеєнка, голови Львівської ОО ТЧХ України, на Львівщині зареєстровано 8165 вимушених переселенців зі Східної України. Гуманітарну допомогу було надано 1560 особам на загальну суму 104922,49 грн. Це були, в основному, продуктові набори і медикаменти.

 

 

Уже так стихійно склалося, що Львівська ОО ТЧХУ виявилася у ролі шефів Донецької ОО ТЧХУ. Тож на Донеччину було направлено гуманітарної допомоги на 4000 грн. І така співпраця буде продовжуватися і надалі.

 

 

При ЛОО ТЧХ України постійно проводяться навчання  з підготовки населення з  надання першої домедичної допомоги. 

 

 

Підготовка волонтерів та бажаючого населення по програмі першої невідкладної допомоги проводиться  в 2 спеціалізованих класах  обласної організації - при обласному комітетові та при медико-соціальному центрі. Обладнані класи. Вже є манекени: міні-Анна - 5шт , пупс-манекен - 1 , мульті-медійні проекторів - 2шт.

 

При обласній організації навчання проводять 4 інструктори та 1 тренер з ПД, які пройшли  підготовку на базі НК ТЧХУ та  підготовлені інструктори з працівників та волонтерів Червоного Хреста - 90 осіб (тренер Валько І.М.), котрі проводять навчання в Львові та районах області.

 

В районах області в основному навчання ведеться  в приміщеннях організацій, які колективно проходять навчання ПД, школах та навчальних закладах.

 

В 2014 р.пройшли підготовку ПД на базі  2 навчальних класів м. Львова  та на території організацій, які колективно мали бажання пройти підготовку з ПД, до яких виїзджали інструктори ЧХ ( "Київстар", Західно-паливна група, банківські працівники, працівники сфери обслуговування з Кавафест, ТзоВ "Монді",  університету УВС, працівники УВС, ТЗоВ Дунапак "Україна", група "Консенсія", група "Совтсервіс").

 

 

 

 

 

 

Всього пройшли навчання у Червоному Хресті Львівщини 2118 осіб,  в т.ч. 247 осіб - керівники шкільних та дошкільних закладів м.Львова та близько 600 осіб в інформ-центрі Львівської міської ради, де з початку вересня 2 рази на тиждень проводяться заняття для всіх бажаючих.

 

 

 

 

 

 

 

Департаментом гуманітарної політики міської Ради м. Львова спільно з ЛОО ТЧХУ складено графік навчань по школах у 3 районах міста з обов"язкового навчання випускників 11класів. Підготовлені інструктори з працівників ЧХ, котрі проводять навчання ПД . У цей процес задіяні  43 школи, в якому беруть участь  2150 учнів.

 

Якщо говорити про Львівську область вцілому, то на базі кожної школи в районах задіяно  у навчанні 17 300 учнів. 

 

На прохання ДАІ міста для їх працівників був організований виїзд інструктора Червоного Хреста на територію ДАІ та проведено навчання  першій допомозі для 51 осіб особового складу.

 

Навчання на базі навчальних класів Червоного Хреста пройшли  працівники УВС - криміналісти та охорона - 36 осіб.

 

Набір у навчальні групи триває. Тож можна сподіватися, що у скорому часі ці цифри на порядок стануть більшими, тому що мешканці Львова і області самостійно зголошуються на навчання, розуміючи в який тривожний час ми всі зараз живемо.

 

На завершення селекторної наради, керівництво ТЧХ України подякувало її учасникам за участь і олосило  про те, що у майбутньому такі зустрічі при допомозі програми Skype будуть проводитися частіше.

 

 

Фото – Ірина Апостолюк

Прес – служба Львівської ОО ТЧХ України 

 

Переглядів: 628 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 01:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024