Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Листопад » 5 » Дводенний семінар для педагогів провели представники Святошинської РО ТЧХ м. Києва з 4 до 5 листопада
14:50
Дводенний семінар для педагогів провели представники Святошинської РО ТЧХ м. Києва з 4 до 5 листопада

 

НА БУДЕНЬ І НА ВИПАДОК ВІЙНИ

 

   

 

     У Святошині представники ТЧХ  

     України  вчили педагогів надавати

      першу долікарську допомогу

 

 

 

 

 

 

 

 

Два дні, 4 та 5 листопада, у спеціалізованій  школі №76 в м. Києві представники Товариства Червоного Хреста України проводили навчальний семінар для вчителів з надання першої долікарської допомоги.

 

Про це повідомили у прес-службі Святошинської РДА м. Києва.

 

 

 

 

Основне завдання семінару - навчити присутніх надати першу долікарську допомогу у повсякденному житті і у випадку надзвичайних ситуацій.

 

 

 

 

Педагоги отримали теоретичні знання щодо безпеки проведення реанімаційних заходів та надання допомоги при травмах, опіках, пораненнях, нещасних випадках, тощо. Всі охочі мали можливість практично відпрацювати дії на манекені та на колегах-добровольцях, аби краще закріпити знання.

 

 

 

 

Лікарі показували, як накладати джгут, робити штучне дихання, перев’язувати рани, розповідали, що необхідно застосовувати при кульових пораненнях та відповідали на питання, які виникали під час семінару.

 

 

 

 

«Вміння зробити штучне дихання, перебинтувати рану, зупинити кровотечу можуть бути корисними у повсякденному житті. Нерідко трапляються випадки, коли пересічним громадянам доводиться надавати першу долікарську допомогу в екстремальних ситуаціях до приїзду "швидкої допомоги". У цьому випадку кожна хвилина може стати вирішальною для збереження життя і здоров'я людини. Саме тому володіння навичками надання домедичної допомоги постраждалому на місці події  дозволить зменшити рівень смертності від нещасних випадків принаймні вдвічі», - діляться враженнями учасники навчань.

 

 

 

Наша довідка:

 

Святошинський район – особливий. Якщо  зрівняти райони, він третій за площею у м. Києві і займає площу у 110 кв. км., а чисельність мешканців . - близько 340 тис. осіб.

 

Святошинський район - це південно-західна околиця Києва, з його лісами, з перепадами озер, річок, яка визнана територією природо заповідного фонду міста і має певну цінність в гідрологічному та рекреаційному відношенні. Район за своєю протяжністю складає більше 12 км. На території району розташовано 5 парків та 29 скверів, загальною площею 65,75 га.

 

Святошинський район можна вважати одним із головних науково-промислових центрів столиці України. В районі зосереджено 60 промислових підприємств, 17 інститутів Національної Академії Наук України, 18 галузевих науково-дослідних інститутів.

 

Найбільшими підприємствами району, відомими далеко за межами України є: авіаційний науково-технічний комплекс ім. О.Антонова, ДП КиДАЗ "Авіант", ЗАТ "Каштан", ДНВП "Електронмаш", ВАТ "Веркон", ВАТ "Завод сантехнічних заготовок", ЗАТ НВЦ "Борщагівський хімфармзавод" та інші.

 

Основний напрямок діяльності цих підприємств - розробка та випуск літаків, верстатів, супутникових антен, навчально-інформаційних комп'ютерних комплексів, повно поворотних гідравлічних екскаваторів світового рівня.

 

У районі функціонує 110 навчально-освітніх закладів, професійно-технічних училищ та середніх спеціальних навчальних закладів. Крім середніх шкіл, функціонують ліцей "Еко", гімназія східних мов, гімназії "Еколенд" та "Академія", школи-дитячі садки "Схід" та "Перші сходинки", відкрито приватний НВК "Святошинська гімназія" та ЦПР "Північне сяйво".

 

Відомі далеко за межами України вищі навчальні заклади, що розташовані на території району: Європейський університет фінансів, інформаційних систем, менеджменту і бізнесу, Київський міжнародний університет, Інститут муніципального менеджменту та ряд інших.

 

Здоров'ям людей в районі опікуються 21 медичний заклад, з них 10 поліклінічних закладів, 8 лікувальних закладів, 1-шкрно-венерологічний диспансер та 1 поліклініка для вчених. Працює 10 амбулаторій сімейної медицини, які спроможні надати повноцінне кваліфіковане лікування.

 

Житловий фонд району складає 3471 будинків, з них 744 житлових будинків комунальної власності, з них 7 гуртожитків, 112 будинків ЖБК, 31 будинки ОСББ, 76 відомчих житлових будинків, з них 34 відомчих гуртожитки, 56 житлових будинків збудовані на кошти інвесторів та 2449 будинки приватного сектору. У районі збудовано 23 бюветів для забезпечення населення питною водою з артезіанських свердловин.

 

До послуг мешканців району - 5 стадіонів, спорткомплекс "Наука", 4 дитячі спортивні школи, численні спортклуби. Справжніми осередками культурно-мистецького виховання дітей є 3 музичні школи, художня школа, школа мистецтв, Центр культури "Святошин", 10 бібліотек. На території району розташовано 466 магазинів, 873 підприємств побутового обслуговування, 272 ресторани, кафе та їдальні, 18 ринків та торгівельних майданчиків. До послуг гостей - готелі та кемпінг європейського рівня. У районі функціонують санаторій для ветеранів війни та праці, геріатричний пансіонат для пенсіонерів.

 

 

 

Фото - http://svyat.kievcity.gov.ua/news/9976.html

Джерело:

http://www.kreschatic.kiev.ua/ua/4561/news/1415183393.html

 

Переглядів: 767 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 12:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024