Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Листопад » 7 » Президент Червоного Хреста вважає Ебола однією з найсерйозніших проблем
22:18
Президент Червоного Хреста вважає Ебола однією з найсерйозніших проблем

 

ПРОБЛЕМИ,  ПОРОДЖЕНІ  ЕПІДЕМІЄЮ

 

 

   МКЧХ, за словами його президента Петера

   Маурера, намагається активізувати боротьбу

   з цим небезпечним захворюванням.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Президент Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Петер Маурер вважає епідемію Еболи в Західній Африці "однією з найсерйозніших проблем на сьогоднішній день", яка змушує цю гуманітарну організацію активізувати зусилля по боротьбі з найнебезпечнішим захворюванням, передає ТАСС.

 

"Ми надаємо допомогу системам охорони здоров'я, постраждалих від епідемії країн, через національні Товариства Червоного Хреста і здійснюємо власну діяльність, - зазначив Маурер. - Ми організуємо навчання добровольців Червоного Хреста, які займаються цією проблемою, ми підтримуємо роботу «Лікарів без кордонів», діючих на місцях, налагоджуємо роботу з водопостачання лікарень, що займаються лікуванням Еболи. Ми підтримуємо своїх колег в залученні фінансових коштів, в пропагандистській роботі. Але немає ніяких сумнівів, що це серйозна криза, яка все більше розростається в той час, як ми з вами розмовляємо, і число хворих збільшується з кожним днем. Тому ця проблема так хвилює МКЧХ".

 

Співрозмовник визнав, що, незважаючи на "дуже бурхливе обговорення проблеми", а також і на ті кроки, що вживаються світовим співтовариством,  "є складнощі з наданням адекватної допомоги на місцях".

 

За його словами, необхідно "нарощувати міжнародні зусилля і домагатися того, щоб ті фінансові зобов'язання, які взяли на себе різні учасники цього процесу, виконувалися".

 

 

МКЧХ звертає увагу на те, що ситуація із захворюванням - "це криза, яка загрожує дестабілізацією становища як в цих країнах, так і в усьому регіоні".

 

"І економічні наслідки також величезні, як і гуманітарні", - підкреслив Маурер.

 

"Дуже важливу роль в цій боротьбі повинні грати провідні держави та ООН. І ми готові підтримувати їх зусилля за допомогою конкретних заходів на місцях у відповідних країнах", - додав президент МКЧХ.

 

Раніше повідомлялося, що Канада виділить на вакцину проти Еболи більше 20 мільйонів доларів.

 

Нагадаємо, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, число загиблих від лихоманки Ебола в світі могло перевищити 5 тисяч людей через 13703 випадків зараження. Найбільше число жертв зафіксоване в трьох західноафриканських країнах: Гвінеї, Ліберії та Сьєрра-Леоне.

 

Раніше ВООЗ заявила про припинення епідемії лихоманки Ебола в Нігерії і Сенегалі. Організація також зазначила, що поширення вірусу Ебола в Ліберії поступово сповільнюється.

 

Довідково

Повний виклад ексклюзивного інтерв'ю президента МКЧХ Петера Мауера, яке він дав ТАСС та «Російській газеті», читайте -  http://www.rg.ru/2014/11/06/gusman-poln.html

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://korrespondent.net/world/3441030-prezydent-krasnoho-kresta-schytaet-ebolu-odnoi-yz-samykh-sereznykh-problem

 

 

Переглядів: 593 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 16:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024