Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Листопад » 9 » Херсонській міській клінічні лікарні ім. Є. Карабелеша – 100 років
13:42
Херсонській міській клінічні лікарні ім. Є. Карабелеша – 100 років

 

СЛАВНИЙ  ЮВІЛЕЙ

 

 

Провідному медичному закладу Херсона

9 листопада поточного року виповнюється

100 років. З цієї нагоди  6 листопада

у м. Херсоні відбувся урочистий вечір. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Від імені голови Херсонської ОДА працівників Херсонської міської клінічної лікарні на урочистому заході привітав його заступник Руслан Панчишин: «Від імені Президента України, від імені голови Херсонської ОДА вітаю усіх зі 100-річчям. Саме ви, працівники лікарні являєтесь елітою медицини, елітою міста Херсона та Херсонської області, тому щиро, від усієї душі вас вітаю».

 

А від імені голови Верховної Ради України, працівників закладу привітав голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Валерій Тимошенко, який побажав усім міцного здоров'я, сил і невичерпної енергії.

 

 

 

 

Привітала свої працівників і головний лікар Херсонської міської клінічної лікарні імені Євгена Корабелеша Алла Малицька: «Вітаю з таким ювілеєм та бажаю усім бути здоровими, успішними, щасливими і нехай над усіма нами завжди буде мирне небо»

 

Лікарня була побудована на кошти громади і Товариства Червоного Хреста, як лазарет сестер милосердя. Саме 9 листопада, 100 років тому і відбулося його освячення. Йшла Перша світова війна і вже на початку 1914 року сюди почали поступати поранені.

 

У Херсоні даний медичний заклад знають, як лікарню водників. Сорок років її очолював Євген Євгенович Карабелеш – лікар з європейським світоглядом, видатний організатор охорони здоров'я, заслужений лікар України, Почесний громадянин Херсона.

 

 

 

 

Лікарня обслуговує населення Суворовського району, вона стала багатопрофільним медичним закладом, стала однією з найкращих у місті. Працюють в ній понад 1300 медичних працівників, у тому числі 270 лікарів, серед яких два заслужених лікаря України, сім кандидатів медичних наук.

 

 

Йшли роки, все змінювалося, але головним у даному медичному закладі залишається і буде залишитись служіння добру та милосердю, адже у лікарні завжди працювали і працюють прекрасні фахівці, яких поважають у місті.

 

 

 

Автор - Тетяна БОЙКО

 

Фото – автора

Джерело:

http://khersonci.com.ua/public/8165-khersonskij-miskij-klinichni-likarni-im-e-karabelesha-100-rokiv.html

 

 

 

 

Переглядів: 742 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 07:00
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024