Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Листопад » 11 » У Білорусі українським біженцям допомагають навіть банкрути
11:32
У Білорусі українським біженцям допомагають навіть банкрути

 

ВАГОМА  ДОПОМОГА

 

 

У білоруському місті Ельську з ініціативи влади

місцеві підприємства та організації вираховують

із зарплат своїх працівників гроші на допомогу

біженцям із Донецької та Луганської областей

України.

 

 

 

 

 

 

 

Невеликий за розмірами Ельский район зібрав набагато більше коштів, ніж деякі більші за розмірами райони.У райвиконкомі зазначають, що жителі району перерахували на допомогу українським біженцям 31 мільйон рублів (білоруських рублів — ред.). Перерахунок здійснено через рахунки республіканського товариства Червоного Хреста.

 

«Ми перерахували 31 мільйон, у тому числі відділ освіти, спорту і туризму — 10,7 мільйона, районна споживча кооперація — 7,4 мільйона, ПМК-96 — 3 мільйони, підприємство меліоративних систем — 2,4 мільйони. Крім того, районна організація «Біла Русь» перевела в обласний фонд організації 1,8 мільйона, які теж будуть використані для допомоги біженцям».

 

Також на допомогу біженцям з Донецької та Луганської областей збирали гроші і працівники житлово-комунального підприємства «Ельське». Тут пояснюють, що справа ця було абсолютно добровільною — кожен співробітник здавав, скільки хотів: «Із зарплати кожна людина, кожен працівник здавав, скільки зміг. Одні більше, інші менше. Хто як: і п’ятдесят, і сто тисяч. Є й менше — десять, двадцять тисяч. Звичайно, влада пожертвувала найбільш».

 

Однак гроші на допомогу біженцям комунальники поки не перерахували, оскільки унаслідок неплатоспроможності підприємства його рахунок заблоковано: «У нас зараз рахунок закриті. Ми б вже перерахували гроші, але економічним судом заарештований наш рахунок, тому не можемо їх перевести».

 

На добровільній основі допомагали українським біженцям багато жителів Ельська із вулиці Миру, а також підприємці. Жителька міста Тамара розповіла: «Були ми в селах Скородне, Валавське, Валавська Рудня, Кочіш, Старе Високе. Возили господарські товари, постільну білизну, ковдри. Завезли дуже багато зимового одягу та взуття. Навіть меблі возили та дитячі коляски. Окремим сім’ям допомагаємо провести інтернет та підключити газ».

 

За даними соціальної служби, цього року тільки в Ельському районі оселилися 36 українських сімей, всього 120 осіб. Працездатні переселенці, як правило, працюють у сфері сільського господарства, займаються тваринництвом.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://time-ua.com/novini/ukraina-i-svit/7152-u-blorus-ukranskim-bjencyam-dopomagayut-navt-bankruti

 

Переглядів: 587 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 20:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024