Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Листопад » 12 » Меліхова змушує київську владу готуватися до війни і готувати киян
12:03
Меліхова змушує київську владу готуватися до війни і готувати киян

 

ПІДГОТОВКА  ДО  ОБОРОНИ  КИЄВА

 

 

 

  Ініційований Меліховою проект рішення Київради

  «Про заходи щодо забезпечення захисту населення

  від небезпечних наслідків аварій і катастроф

  техногенного, екологічного, природного та

  воєнного характеру під час проведення АТО»

  пройшов перший етап до прийняття .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Постійна комісія Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу підтримала відповідне питання.

 

Про це повідомила прес-служба депутатки Київради (фракція «Батьківщина») Тетяни Меліхової.

 

 

Необхідністю прийняття проекту рішення спрямовано на вироблення навичок поведінки населення з метою запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій. Серед основних напрямків – надання першої медичної допомоги, основи самозахисту, основи військової справи, цивільна оборона.

 

«Готуючи цей проект, ставилося три мети: перше – це прискорити підготовку всіх об’єктів, які можуть використані під час бойових дій, до максимальної готовності. Друге – досягти максимальної готовності киян протистояти ворогу зі зброєю в руках та вміти захищатися від артилерійських нальотів. І третє, найважливіше, щоб і київська влада, і кияни, готуючись до можливої військової агресії, розуміли всю небезпеку, яка нависла над країною. Кияни повинні відчути себе причетними до долі країни», - заявила Т.Меліхова.

 

Проектом рішення передбачено, провести перевірку на відповідність всіх сховищ цивільного захисту міста Києва. За наслідками перевірки забезпечити відновлення мережі належним чином обладнаних сховищ цивільного захисту, а також звільнити придатні для укриття населення підвали, підземні переходи від складування горючих матеріалів, будівельного та побутового сміття тощо.

 

Провести курси цивільного захисту населення та скорочений курс військової підготовки в усіх комунальних закладах освіти, науки, культури, охорони здоров’я, житлово-комунального забезпечення із залученням фахівців Товариства сприяння обороні України та інших громадських організацій.

 

Зобов’язати керівників підприємств, установ та організацій міста Києва незалежно від форми власності забезпечити проходження підпорядкованими їм працівниками навчань з питань цивільного захисту.

 

Забезпечити організацію на базі комунальних закладів міста Києва проведення регулярних навчань з питань цивільного захисту та регулярних навчань основам початкової військової підготовки із залученням фахівців Товариства сприяння обороні України та інших громадських організацій.

 

Провести курси для населення з надання першої медичної допомоги із залученням лікарів та фахівців Товариства Червоного Хреста України в тому числі через комунальні засоби масової інформації.

 

Перевірити оснащення аптечками першої медичної допомоги відповідні формування цивільного захисту державних та комунальних підприємств, установ, організацій та, у випадку їх відсутності або невідповідності їх вмісту вимогам нормативно-правових актів щодо забезпечення охорони праці та захисту від надзвичайних ситуацій, проконтролювати їх належне комплектування.

 

Зобов’язати керівників підприємств, установ та організацій міста Києва незалежно від форми власності доукомплектувати аптечки першої медичної допомоги у випадку невідповідності їх вмісту вимогам нормативно-правових актів щодо забезпечення охорони праці та захисту від надзвичайних ситуацій.

 

Провести перевірку системи оповіщення населення міста Києва про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій, а також забезпечити проведення відповідних тренувань.

 

«Впевнена, що підготовка бомбосховищ, засвоєння навиків роботи із пораненими та здобуття досвіду у стрільбі, краще будь-яких теоретичних заяв політиків по телевізору. Ця підготовка населення дасть киянам зрозуміти, в якій реальній небезпеці знаходиться наша держава», - вважає Т.Меліхова.

 

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://zakyiv.com/kms_news+stat+cat_id-1+page-1+nums-102219.html

 

Переглядів: 670 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 10:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024