Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Листопад » 18 » Медичний всеобуч – у дії: Миколаївських школярів знайомили як діяти під час надзвичайної ситуації (Відео).
16:03
Медичний всеобуч – у дії: Миколаївських школярів знайомили як діяти під час надзвичайної ситуації (Відео).

 

ПРАВИЛА   БОРОТЬБИ  ЗА  ЖИТТЯ

 

 

 

Миколаївських школярів у ході розважальної

програми вчили діяти в надзвичайних ситуаціях

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переслідуючи основну та найголовнішу мету - недопущення травмування та загибелі дітей, запобігання виникненню надзвичайних подій за участю малюків, 17 листопада рятувальники спільно з представниками правоохоронних органів та волонтерами Миколаївщини організували та провели інформаційно-пізнавальний захід «Знай. Дотримуйся. Пам'ятай» для школярів 5-9 класів загальноосвітніх шкіл міста та області.

 

Більше 300 глядачів прийшли в Палац творчості учнів м.Миколаєва. Їх з нетерпінням чекали рятувальники, співробітники кінологічного центру, науково-дослідного експертно-криміналістичного центру, служби охорони, автоінспекції, представники Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, Федерації підводної діяльності та спорту в Миколаївській області.

 

У рамках заходу дітей ознайомили  з  основними правилами безпеки життєдіяльності в побуті, на водних об'єктах, на дорогах і т.д.

 

 Щоб зустріч закарбувалася в пам'яті і свідомості дітей, захід було наповнено яскравими та видовищними виступами.

 

Почали акцію саме діти. Виступ команди Дружини юних пожежних «Флеш» занурила глядачів у яскраву атмосферу свята.

 

Елементи пошуку вибухонебезпечних предметів спеціально навченим собакою кінологічної служби - вівчаркою Дикою, пошук людини по запаху її особистих речей - вівчаркою Хельгою, вразили уважного глядача, і викликали бурхливі оплески.

 

Виступ піротехніків Головного управління ДСНС України в Миколаївській області та науково-дослідного експертно-криміналістичного центру, демонстрація спеціального одягу для виконання робіт з розмінування, макетів вибухонебезпечних предметів воєнних і повоєнних часів викликали великий інтерес у дітей. Під час заходу були дані рекомендації щодо першочергових дій у разі виявлення предметів, схожих на вибухонебезпечні боєприпаси.

 

 

Представники автоінспекції підготували для дітей цікаву розповідь про необхідність дотримання правил дорожнього руху, продемонстрували спеціальне оснащення, з яким вони працюють.

 

Демонстрація бойового одягу та спеціального обладнання рятувальників не залишила жодного присутнього в залі  із глядачів байдужими.

 

Представники Червоного Хреста розповіли дітям, як правильно, а головне - безпечно для самого себе, робити штучне дихання, проводити першочергові дії, спрямовані на порятунок людського життя.

 

 

Працівники Федерації підводної діяльності та спорту в Миколаївській області вчили дітей, як слід поводитися, якщо з невідомих причин людина починає тонути, як правильно надати допомогу цій людині, а головне, - як уберегти себе від того, щоб не потрапити в пастку «божевільного страху потопаючого» .

 

 

Співробітники служби охорони продемонстрували ролик про свій напрям роботи, показавши, за яких обставин залучаються їхні фахівці.

 

 

Щоб закріпити знання про всі правила безпеки життєдіяльності, всім присутнім демонструвалися мультфільми та відеоролики із зазначенням небезпечних аспектів життя, причинами їх виникнення та наслідків, до яких вони можуть призвести.

 

Наприкінці зустрічі всі разом повторили головні номери екстрених служб - служби порятунку, медичної служби, міліції, щоб кожен знав і пам'ятав до кого звернутися за допомогою у разі виникнення необхідності.

 

 

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://novosti-n.org/news/read/79695.html

 

Переглядів: 672 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 09:16
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024