Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Листопад » 20 » На посаду міністра охорони здоров’я є п’ять претендентів
18:34
На посаду міністра охорони здоров’я є п’ять претендентів

 

КАДРОВИЙ  МАРАФОН

 

 

 

На посаду міністра охорони здоров’я України

у новому Уряді претендують щонайменше п’ятеро

осіб.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Такого висновку дійшли журналісти УНН після спілкування з низкою експертів та майбутніх депутатів, які сьогодні активно працюють над створенням провладної коаліції у Верховні раді VIII скликання.

 

Серед найвірогідніших претендентів на крісло очільника МОЗ, зокрема, називають:

 

В.Лазоришинець – наразі в.о. міністра охорони здоров’я, лікар – дитячий кардіохірург, який відомий медичній спільноті та має досвід роботи на керівних посадах у МОЗ. Будучи очільником відомства, він все одно продовжує хірургічну практику.

 

О.Мусій – громадський діяч, у минулому член Громадської ради при МОЗ, а наразі вже новоспечений депутат. Він очолив МОЗ після Майдану на хвилі постреволюційної популярності через організацію госпіталів для поранених майданівців. Однак за час свого перебування на посаді з тріском провалив проведення тендерних закупівель, за що був відсторонений з посади головою Уряду А.Яценюком. Жодну із озвучених О.Мусієм реформ, йому так і не вдалося ані започаткувати, ані провести, кажуть експерти. Наразі він у судовому порядку намагається поновитися на посаді.

 

О.Богомолець – лікар, новоспечена депутатка, яка також отримала свою нинішню популярність на хвилі Майдану. Вона є власницею приватних клінік та нещодавно задекларувала свої доходи за минулий рік у розмірі більш 3 млн. грн. Деякі з експертів зазначили, що О.Богомолець може очолити Комітет ВРУ з питань охорони здоров’я.

 

Б.Тодуров - лікар-кардіохірург, директор Київського міського центру серця, що не тримається осторонь політики, оскільки у 2012 році, наприклад, навіть підписував листи на підтримку кандидатів у нардепи, зокрема, регіонала В.Журавського. Також відомий тим, що лікував митрополита Володимира в останні дні життя Владики.

 

В.Курпіта – у травні цього року був призначений головою Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань. Відомо, що раніше був громадським діячем зі спеціалізацією ВІЛ/СНІД, а також декілька років поспіль очолював Асоціацію виробників інноваційних ліків "АПРАД", яка займається лобіюванні інтересів в Україні іноземних фарммонополітсів. Крім того, нещодавно в ЗМІ з’явилась інформація з посиланням на активіста БФ «Пацієнти України», що цей фонд та ще декілька громадських організацій лобіюють саме його кандидатуру на посаду міністра, для чого власне ініціювали «вибори» міністра та збирають резюме потенційних претендентів з метою їх начебто публічного обговорення.

 

 

Фото - www.unn.com.ua

Джерело:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1408854-na-posadu-ministra-okhoroni-zdorovya-ye-pyat-pretendentiv

 

Переглядів: 607 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 12:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024