Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Листопад » 24 » Сьогодні запалено Віфлеємське світло миру 2014-2015, - повідомила австрійська телерадіокомпанія ORF
22:35
Сьогодні запалено Віфлеємське світло миру 2014-2015, - повідомила австрійська телерадіокомпанія ORF

 

РІЗДВО ХРИСТОВЕ - НА НАШОМУ ПОРОЗІ

 

 

Дев'ятирічний хлопчик Tіціан Ронахер з Лінцу,

за сприянням австрійcької телерадіокомпанії ORF,

запалив Світло Миру з Віфлеємської печери 24

листопада 2014 р. Ця церемонія проводиться вже

29 - й раз. Вона оголошує старт передріздвяних

акцій. Саме ж Світло з Віфлеєму - це нагадування

про прихід Христа.


 

 

 

 

 

 

ORF Верхньої Австрії, використовуючи Європейську передріздвяну традицію "Віфлеємського Світла Миру" навіть у цей складний час  дає впевнений знак солідарності з народами на Близькому Сході та в інших районах конфліктів.

 

“ Світло Миру світить в цьому році в ознаменування возз'єднання Європи 25 років тому і, зокрема, тлумачиться, як заклик до миру. Мир повинен початися в серцях людей", - сказав менеджер Проекту Віфлеємського Світла Гюнтер Хартл.

 

 

 

"Це було дуже хвилююче"

 

Запалювання Світла Миру в понеділок стало великим  досвідом для Тіціана Ронахера. Школяр  із  загальноосвітньої школи N12 в Лінці ввійшов у грот Різдва Христового у супроводі грецького православного священика.

 

"Це було дуже хвилююче. Крім того, я уявляв собі грот Різдва набагато більшим ", - так описав свої враження хлопчик.

 


Після запалювання Тіціан приніс світло до церкви римсько-католицької парафії Beit Sahour, що в сусідньому муніципалітеті  Віфлеєму та вручив його  всім учасникам делегації з  Верхньої Австрії.

 

 

 

Зворушлива мить для паломників

 

Для паломників, яких було більше сотні, це була зворушлива мить. У Святій Месі, присвяченій Світлу Миру, взяла участь мер Віфлеєму Вєра Бабун.

 

Губернатор Йозеф Фюлінгєр, який очолив делегацію із землі Верхня Австрія, у яку ввійшли представники громадськості та бізнесу, - засвідчив зв'язок Верхньої Австрії з Віфлеємом  через цю багаторічну Різдвяну традицію.

 

 

 

Свято Адвенту – Свято 100 тисяч вогнів

 

В середу 26 листопада Світло Миру прибуле до Австрії. В суботу Тиціан Ронахер, “Дитина Світла Миру”, представить Світло Миру по телебаченню багатомільйонній аудиторії.

 

Хлопчик з Лінца зі своїм сяючим різдвяним символом буде гостем програми Євробачення “Свято Адвенту - Свято ста тисяч вогнів” з Флоріаном Зільберайзеном в прямому ефірі з Тюрінгії.

 

 

 

Віфлеємське Світло Миру в Україні

 

Цей вогник скаути Австрії привозять з Віфлеєму і розповсюджують по цілій Європі. Світло християнського милосердя, душевного тепла, миру, злагоди і сподівання на краще життя - мандрує із Заходу на Схід, долаючи кордони і єднаючи всіх християн у часі Різдва Христового.

 

Цього року скаути Організації Українських Скаутів в тринадцяте переберуть Віфлеємське Світло Миру і передадуть його українській громаді. Вже кілька років підряд цю почесну місію скаутам з ОУС допомагають виконувати патронажні сестри милосердя Личаківської РО ТЧХ м. Львова, про що ми неодноразово розповідали у своїх репортажах.

 

Завдяки скаутам Організації Українських Скаутів Світло розповсюджується по всій Україні: у храми всіх конфесій, державні установи, школи, сиротинці, лікарні, відділення Червоного Хреста. Впродовж останніх кількох років ідея передачі Віфлеємського Світла Миру і його проста символіка - мир, радість, братерство і спільнота – позитивно сприйняті українською громадою і Церквою. Особливо це актуально тепер, коли на Східній Україні йде війна, яку до цих пір ми сором'язливо називаємо «антитерористичною операцією».


Цьогорічне гасло Віфлеємського Світла - "МИР - В НАС"

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://skauty.org.ua/blog/orf_zapaleno_vifleemske_svitlo_miru_2014_2015/2014-11-24-893

 

 

Переглядів: 800 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 11:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024