Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Листопад » 25 » Краматорський Червоний Хрест: п'ять місяців без зарплати (Відео)
19:13
Краматорський Червоний Хрест: п'ять місяців без зарплати (Відео)

 

ГЛУХИЙ  КУТ

 

 

П'ятий місяць співробітники Краматорської

МО ТЧХ не отримують заробітної плати.

Обласна організація знаходиться в Донецьку,

а казначейські рахунки заблоковані, тому

працівникам у Краматорську не можуть

перерахувати гроші.

 

 

 

 

 

 

 

Як вдалося дізнатися 6264, в Краматорської міської організації Товариства Червоний Хрест України працює п'ять чоловік, всі жінки. Голова - Ольга Володимирівна Касенкіна.

 

Крім основної роботи з підопічними (в Краматорську 94 людини одиноких пенсіонерів), яким надається патронажна медико-соціальна допомога, починаючи з липня у організації значно зросло навантаження.

 

Червоний Хрест надає допомогу переселенцям, які приїхали в Краматорськ із зони проведення АТО. До першої години дня Червоний Хрест, розташований в невеликому приміщенні на території лікарні по вул. Вознесенського, 17 працює з переселенцями, реєструючи їх і видаючи допомогу.

 

Після полудня патронажні медичні сестри йдуть на дільниці до своїх підопічних. Через відсутність заробітної плати змушені відмовляти тим прохачам, що живуть занадто далеко – елементарно, на проїзд немає грошей.

 

Співробітник Червоного Хреста Любов Олександрівна Бережна розповідає, в які тільки дверей не стукали з приводу своєї зарплати. У Мінсоцполітики, в міністерство фінансів, в Держказначейство, до омбудсмена, в Національний комітет Товариства Червоного Хреста України, в Міжнародну організацію, в ОБСЄ ...

 

Ніхто не може дати чіткої відповіді, коли будуть виплачені борги. Зарплата і так мінімальна - 1200 грн, та ще й з кожним днем ця сума знецінюється. Коли все було нормально і зарплату платили вчасно, жінки не цікавилися, який шлях проходили фінансові кошти. А тепер ніхто з держструктур їм не в змозі пояснити це. Схоже, що ухиляються від відповіді. Вдалося лише з'ясувати, що зарплату їм платять за рахунок держбюджету, за програмою «Робота патронажної служби».

 

Працюючи в складних умовах, Краматорський Червоний Хрест виконує свою милосердну місію. У ручному режимі вони зареєстрували вже понад 2 тисячі заяв від переселенців, причому в кожній з них вказані ще й члени родини.

 

Нещодавно їм вчотирьох довелося розвантажити 20 тонн картоплі, привезеної з Чернігівської області в якості гуманітарної допомоги. На той час були проблеми з роботою МТС, додзвонитися до волонтерів не представлялося можливим, довелося самим тягати благодійні мішки.

 

Гуманітарну допомогу в Краматорськ по лінії Червоного Хреста періодично привозять міжнародні організації ЮНІСЕФ (для дітей, що народилися в період АТО), ООН, Міжнародний Комітет Червоного Хреста, Вірменська громада Харкова та багато інших. Були гігієнічні та продуктові набори, зараз роздають картоплю.

 

Встигають в Червоному Хресті займатися і просвітницькою роботою, вихованням милосердя у підростаючого покоління. Співробітниці Краматорського Червоного Хреста розробили соціальний відеоролик «Шляхетна Місія», слайди «Доброта в нас і навколо нас», проводять уроки доброти в школах, училищах і технікумах.

 

Один із прикладів такої співпраці - з торговельним технікумом, де нещодавно пройшов екскурс «Милосердя у вашій душі», за що заступник  директора Ольга Вікторівна Кравченко вдячна Червоному Хресту.

 

Краматорський Червоний Хрест надає посильну фінансову допомогу своїм підопічним, але її розмір прямо залежить від доходу організації - за продаж марок «Членський внесок».

 

Щоб людина (дитина або дорослий) розуміла, навіщо купила цю марку, вона повинна знати, куди і на які благородні цілі підуть її 5 - 10 гривень. Таку роз'яснювальну роботу проводить Червоний Хрест. Зовсім не отримуючи за свою працю заробітну плату, от тільки інших джерел доходу у цих жінок немає. Віддайте нашу зарплату - просять вони, але поки їм у відповідь – тиша.

 

 

 

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://hi.dn.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=51926&Itemid=147

 

 

 

Переглядів: 895 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 03:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024