Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Листопад » 28 » У Львові обговорили, як адаптувати місто до глобальної зміни клімату
12:28
У Львові обговорили, як адаптувати місто до глобальної зміни клімату

 

ЕКОЛОГІЧНІ  ВИКЛИКИ

 

   

   27 листопада у Львові на круглому столі представники міської влади

   разом з екологами обговорили заходи для адаптації міста до

   наслідків зміни клімату.

 

 

 

 

 

 

Про це повідомляє кореспондент IA ZIK.

 

Як повідомив начальник управління екології та благоустрою ЛМР Андрій Галушка, екологічна ситуація у Львові, за даними Інституту екології Карпат, є напруженою і потребує покращення, але водночас вона краща, ніж в інших містах.

 

«Львів є найбільш вразливим до теплового стресу. Середня температура повітря підвищилася на 1,1 градус за Цельсієм у порівнянні з періодом 1961-1990 років. Одним з чинників, які впливають на зміну клімату, є викиди забруднюючих речовин. 90% викидів належить теплоенергетичним підприємствам», – розповів начальник управління.

 

За його словами, останніми роками такі викиди у Львові зменшилися завдяки ліквідації 17 підвальних котелень, реконструкції чотирьох інших котелень, заміні понад 46 км трубопроводів. На ці заходи місто витратило 56,5 млн грн.

 

Також минулого року місто потерпало від аномальних снігопадів у березні, що призвело до невеликого колапсу. Це також є наслідком глобальної зміни клімату. Відтак, довелося закуповувати спеціальне обладнання – снігоприбиральну техніку, на що витрачено майже 19 млн грн.

 

У свою чергу, координатор національної мережі з адаптації до зміни клімату Ольга Власюк зауважила, що адаптацію до змін клімату у світі обговорюють давно. В Україні цією проблемою почали займатися лише з 2010 року, коли з’явився указ Президента, котрий зобов’язував певні держоргани розробити національний план з адаптації до зміни клімату. На жаль, жодна редакція плану не була затверджена. За кордоном, за її словами, ситуація дещо інакша.

 

«Науковці відзначають, що глобальна зміна клімату впливає на екосистему міста. Тому проблему адаптації потрібно вирішувати комплексно. Наприклад, це може бути побудова дамби на березі моря, якщо будуть великі повені… Існують такі альтернативні заходи з адаптації, як культивування місцевих рослин. Тобто, передбачається, що найбільш адаптованими будуть ті регіони, які зможуть самі себе забезпечити продуктами», – говорить Ольга Власюк.

 

Також, на її думку, потрібно адаптуватися до екстремальних змін – різких хуртовин, сильних злив, граду. Для міста велика кількість опадів є небезпечною через малу пропускну здатність зливної каналізації.

 

«Щоб зменшити негативні наслідки зміни клімату, потрібно також перепрофілювання економіки для використання альтернативних джерел енергії – сонця, вітру тощо», – додала еколог.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://zik.ua/ua/news/2014/11/27/u_lvovi_obgovoryly_yak_adaptuvaty_misto_do_globalnoi_zminy_klimatu_544239

                                           

Переглядів: 595 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 05:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024