Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Листопад » 29 » Червоний Хрест проводить тренінги з надання допомоги при вибухах (Відео)
13:39
Червоний Хрест проводить тренінги з надання допомоги при вибухах (Відео)

 

ПОДИХ ВІЙНИ

 

     

     Харківська обласна організація Товариства Червоного

     Хреста України проводить тренінги з надання

     допомоги пораненим при вибухах, про що свідчить

     відео сюжет, знятий на одному із занять.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як накласти жгут самому собі і допомогти іншим зупинити кровотечу при вогнепальному або осколковому пораненні. Як правильно зробити перев'язку і протриматися до того моменту, коли підоспіє кваліфікована медична допомога. На тренінгах Червоного Хреста цим питанням приділяють особливу увагу.

 

Ще місяць тому, каже тренер Дмитро Кушнір, харків'ян найбільше хвилювало надання першої допомоги під час масових заворушень, зараз же на першому місці - поранення, отримані під час вибухів.

 

Дмитро Кушнір, тренер з надання першої допомоги:

Рани, які найчастіше отримують під час вибуху – це, цілком природно, поранення осколками. Розсічення, проникаючі поранення, але найбільш вірогідний варіант - поранення осколками м'яких тканин. Все залежить від відстані до епіцентру вибуху. Трапляються також поранення кінцівок.

 

На перші заняття цього курсу, каже Дмитро, приходило менше 10 осіб. Зараз же, після цілої серії терактів на Харківщині, кількість бажаючих навчитися надавати першу домедичну допомогу значно збільшилася. Учасники тренінгу підтверджують - саме напружена ситуація у місті змусила замислитися про відвідини подібних занять.

 

Тетяна, домогосподарка:

Я завжди думала про те, щоб закінчити курси першої допомоги, маючи двох дітей в будинку. Без цього просто ніяк. а зараз ще такий час, Харків все-таки не дуже далеко знаходиться від зони АТО, тому починаєш замислюватися про це. І хочеться максимально бути до цього готовою.

 

Олександр, програміст:

Ситуація ж військово-політична не поліпшується, тому вирішив підучитися. І не тільки війна, цистерна з аміаком у нас перекинулася років 10 тому назад, треба вміти давати собі раду в екстремальних ситуаціях. Тому вирішив в загальних рисах навчитися першій домедичній допомозі.

 

У Червоному Хресті запевняють, у зв'язку зі складною ситуацією в Харкові, заняття тепер проводитимуть частіше - від бажаючих їх відвідувати потрібен тільки благодійний внесок і увага. Крім того, в програму тренінгу, можливо, додадуть ще і розділ про особливості надання першої долікарської допомоги постраждалим у бою. Адже у польових умовах, кажуть тренери, "швидку" можна так і не дочекатися, тому медична підготовка повинна бути більш серйозною.

 

 

 

 

Фото - www.ua-ru.info

Джерело:

http://www.ua-ru.info/news/38499-krasnyy-krest-provodit-treningi-po-okazaniyu-pomoschi-pri-vzryvah.html

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 630 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 04:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024