Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Грудень » 1 » Львів’янки проходять військовий вишкіл: від медичної допомоги до поводження зі зброєю (Відео)
22:52
Львів’янки проходять військовий вишкіл: від медичної допомоги до поводження зі зброєю (Відео)

 

НОВІТНІ  АМАЗОНКИ

 

 

   30 листопада  понад сотня львівських жінок

   проходять військовий вишкіл. Протягом восьми

   годин львів’янок навчатимуть як поводитись зі

   зброєю, брати ворога в полон, надавати медичну

   допомогу на полі бою та як у разі наступу ворога

   відвести сім’ю у безпечне місце.

 

 

 

 

 

 

 

Як повідомила репортер ZIK-Стрім, військові вишколи для жінок по всій Україні організовує громадська організація «Жіноча варта». Проводити такі навчання почали цього літа в Києві, а нині професійні військові, які не зі слів знають що таке війна, їздять українськими містами і передають найнеобхідніші знання з військової справи. Жіночі вишколи вже відбулись в Дніпропетровську, Харкові, Полтаві, Вінниці, Івано-Франківську.

 

Проходження військового вишколу, відзначила голова ГО «Жіноча варта» Олена Білецька, не означає, що усі жінки поїдуть воювати на Схід, хоч є й такі, що згодом записуються в добровільний жіночий батальйон. Його основна мета – дати жінці необхідні знання, аби у випадку надзвичайної ситуації вона діяла правильно.

 

«В такий складний час для України цей захід необхідний для українських  жінок. Більшість жінок – це тил, вони не підуть воювати, але вони повинні турбуватись про безпеку своєї сім’ї, підтримувати своїх чоловіків, які на війні.  Захід розрахований на вісім години, за цей час буде надано не лише практичні а й теоретичні знання», – зазначила Олена Білецька.

 

Участь у жіночих вишколах платна – 200 грн, а зібрані кошти організатори передають на потреби Збройних сил України.  Підготовка відбувається за такими напрямками: навички поводження зі зброєю, основи виживання (як вижити в лісі чи умовах бойових дій без засобів до існування), взяття в полон, робота в малих групах, отримання знань з використання інженерних боєприпасів та зброї, надання першої меддопомоги на полі бою. Після першого етапу навчання жінки можуть записатись на більш спеціалізовані вишколи  з розширеною домедичною та психологічною підготовкою. Проводить організація і стрілецькі вишколи.

 

Жінки, що прийшли на вишкіл, розповіли, що хочуть бути готові до всього. Втім, сподіваються, що використати отримані знання не доведеться.

 

Нагадаємо, що вчора військовий вишкіл пройшло понад 70 жінок в Івано-Франківську.

 

 

 

 

 

Наша довідка:

Всі бажаючі, хто хоче навчитися надавати першу долікарську допомогу можуть звернутися до послуг Червоного Хреста. У Львові довідку можна отримати за тел..: 297-08-60

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://zik.ua/ua/news/2014/11/30/544957

 

Переглядів: 675 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 08:52
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024