Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Грудень » 2 » Личаківська районна організація Товариства Червоного Хреста м. Львова у ЗСШ – 63
22:37
Личаківська районна організація Товариства Червоного Хреста м. Львова у ЗСШ – 63

 

КРАПЛИНА  КРОВІ

 

       

       Першого грудня, з нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби  

       із синдромом набутого імунодефіциту (СНІД), Личаківська районна

       організація ТЧХ м. Львова провела з учнями ЗСШ- 63 бесіду про

       здоровий спосіб життя і тренінг з надання першої домедичної

       допомоги.

 

 

 

Організаторами акції стали: патронажна медична сестра милосердя Личаківської РО ТЧХ м. Львова Анна Андріяненко та голова Товариства - Ірина Апостолюк. Вони розповіли учням про підступність синдрому набутого імунодефіциту (СНІД), який по праву називають «чумою ХХІ» століття.

 

 

 

 

 

«Одна краплина крові хворої людини на СНІД здатна заразити цією недугою кілька здорових людей, якщо вона потрапить на порізи їхнього тіла. Про це не треба забувати і тоді, коли ми надаємо першу невідкладну допомогу постраждалим у ДТП чи в іншій екстремальній ситуації», - повідомила А.Андріяненко юних учасників акції.

 

 

 

 

Анна Андріяненко, на прохання учнів, показала їм також типові прийоми долікарської допомоги при нещасних випадках і бойових діях. Днями школярі ЗСШ – 63 на ярмарку товарів, виготовлених власними руками, виручили понад 5 тисяч грн і передали їх на потреби українських вояків у зоні АТО.

 

 

 

 

Первинний осередок школи налічує 256 осіб. Його очолює Орися Стахівна Шуберт, - педагог - організатор, викладач географії та економіки.

 

 

 

 

Акція відбулася на уроці фізкультури, який проводила вчитель цього предмету Уляна Петрівна Федак   (на знімку).

 

 

 

 

 

У ній взяли участь 27 учнів 9 «А» та 30 учнів  9 «Б» класів.

 

 

 

 

Серед слухачів виявилися і такі, хто дуже добре знає правила надання першої невідкладної допомоги. Серед них учасниця Пласту Божена Савчак (на знімку - крайня справа). Вона вже 5-й рік у цій патріотичній юнацькій організації. Належить до куреня №44 ім. Зиновії Франко. Їздила не один раз на літнє таборування у Карпати, побувала нещодавно з  пластунами і в Бродах, де пройшла ґрунтовний тренінг з надання першої невідкладної допомоги.

 

 

 

 

Свої навики вона продемонструвала учасникам акції разом зі своєю подругою, ученицею 9 «А» класу, Іриною Яценко, котрій поки що доступна лише роль пораненої під час нещасного випадку.

 

 

 

 

 

Хлопці – то майбутні воїни. Вони більше цікавилися вогнестрільними пораненнями, прийомами зупинки різних видів кровотеч, накладання джгутів, пов'язок та шин, правилами обробки рваних, опікових, різаних та вогнестрільних ран. Дізналися також про умови транспортування поранених. Особливо цікавим видались знання про підручні немедичні предмети, завдяки яким можна врятувати людині життя.

Та краще один раз побачити, ніж сто разів почути. Учасик навчань, дев"ятикласник Андрій Градюк, взяв на себе роль пораненого в голову, а рятувала його однокласниця Софія Олексів. Крок за кроком учні побачили на власні очі, як проводити першочергові дії, спрямовані на порятунок людського життя.

 

 

 

 

Після стандартних рятункових дій, волонтерам Червоного Хреста треба  викликати швидку допомогу чи лікаря, або вжити заходів для транспортування потерпілого в найближчий медичний заклад. Доки на місце трагедії  прибудуть лікарі, треба підтримувати основні життєві функції потерпілого аж до прибуття медичної допомоги.

 

 

  

 

 

Закінчилася акція побажанням зустрітися ще раз і розглянути інші аспекти порятунку постраждалих під час нещасних випадків і бойових дій.
 

 

 


 

 

Фото – Ірини Дзіклевич та з архіву  ЗСШ-63

Катерина Олійник,

лідер молодіжного крила Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

Переглядів: 755 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 08:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024