Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Грудень » 3 » Вісті з-за грат: Засуджені вивчали правила надання першої домедичної допомоги
16:43
Вісті з-за грат: Засуджені вивчали правила надання першої домедичної допомоги

 

ГРАТИ – НЕ  ПЕРЕШКОДА  ДЛЯ  МИЛОСЕРДЯ

 

 

Незвичайний День Українського козацтва

пройшов у Дар'ївській виправній колонії (№10)

управління ДПтС України в  області. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Начальник штабу Херсонського коша Українського козацтва Микола Тараненко разом із заступником командира волонтерського загону першої невідкладної допомоги обласної організації Товариства Червоного Хреста України Ларисою Цуман вирішили організувати для засуджених навчання.

 

 Про це "ПІК" повідомили у прес-службі управління ДПтС України в Херсонській області.

 

 
І навчання були незвичайні. Цього разу засуджені не вивчали історію утворення козацтва, бойових мистецтв чи інше, вони вивчали правила надання першої домедичної допомоги. 

 


Такий порядок дій дуже здивував засуджених та працівників виправної установи. 

 

Та як пояснив Микола Тараненко, який і проводив навчання, козак - це уособлення справжнього мужнього чоловіка, який повинен уміти не лише битися та захищати свою країну, а й рятувати людські житті, надавати першу медичну допомогу у сім'ї, побуті чи на полі бою. Бо як говорить статистика, 80 % смертей настає саме з причин ненадання вчасної першої медичної допомоги, саме тої, яку можуть здійснювати не лише медики.

 


А в умовах теперішньої ситуації на Сході України, така тема є дуже актуальною не лише на території бойових дій, а й серед мирного населення.
То ж увазі засуджених був представлений теоретичний та практичний курси надання медичної допомоги.

 

Під час тренінгу засуджені на наглядному прикладі дізналися про прийоми зупинки різних видів кровотеч, накладання джгутів, пов'язок та шин, правила обробки рваних, опікових, різаних та вогнестрільних ран. Дізналися також про умови транспортування поранених. Особливо цікавим видались знання про підручні немедичні предмети, завдяки яким можна врятувати людині життя.

 


Окрім практичного заняття, увазі учасників акції був представлений ряд відеороликів з даної тематики, які викликали дуже жваве дискутування з безліччю запитань, які ставили волонтерам Червоного Хреста  засуджені.

 


За результатами навчання серед засуджених виправної установи були проведені змагання з надання першої медичної допомоги, за результатами яких, переможців було заохочено солодкими подарунками. 

 


За словами засуджених, така форма відзначення Дня Українського козацтва в установі видалась не лише веселою та цікавою, а й дуже корисною, адже вірогідність отримання травм та поранень висока не лише у бою, а й у звичайному побуті. То ж тепер вони знають, як можна легко врятувати життя близькій людині чи пересічному перехожому.

 

Фото  -www. pik.ua

Джерело:

http://pik.ua/news/url/zasudzheni_vivchali_pravila_nadannja_pershoji_medichnoji_dopomogi

 

 

Переглядів: 584 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 05:38
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024