Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Грудень » 3 » У Рівному замерзає Червоний Хрест
17:51
У Рівному замерзає Червоний Хрест

 

ПРИКРА  ПРИГОДА

 

 

    Влада міста Рівного надала в безоплатну оренду

    міській організації Товариства Червоного Хреста

    України приміщення без… опалення

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Працівники Червоного Хреста у своєму офісі мусять працювати почергово. Адже висидіти увесь день у неопалюваному приміщенні в мороз – нереально. А залишити його – теж не можна. Бо саме тут збирають і видають одяг і продукти для переселенців зі сходу України та Криму, а також – для малозабезпечених людей.

 

 

 Міська організація Червоного Хреста донедавна розташовувалася у приміщенні колишньої жіночої консультації на вулиці Драгоманова, 9. Після того, як будівлю консультації міська влада Рівного передала Апеляційному суду області, Червонйи Хрест переселили у приміщення ліквідованого ЖКП «Паркове» на вулиці Тихій, 1. Тут, скаржаться медсестри, і холодно, і місця мало.

 

 

 - На Драгоманова у нас приміщення було площею понад 100 кв. метрів, тут – лише 60, - розповіла голова міської організації Червоного Хреста Світлана Богородицька. – Нам люди нанесли багато одягу для переселенців, а роздавати його нема можливості, бо нема де розкласти. Тому просимо нині людей приносити для біженців тільки теплі речі, щоб могти зразу їх роздати. Пропонувала нам влада більше приміщення – 150 кв. метрів - у мікрорайоні Ювілейний. Але воно настільки поруйноване, що там лише на ремонт треба не менш як півмільйона гривень. Та й за опалення там потрібно було сплачувати шість тисяч гривень щомісячно. Це означало, що за тепло ми віддавали б усі зібрані нами благодійні внески. Тому ми не погодилися переселитися на Ювілейний. А іншого приміщення, окрім, як на вулиці Тихій, нам не пропонували.

 

 

 Начальник міського управління комунальної власністю Наталія Поліщук пояснює, що іншого приміщення у центрі Рівного для здавання в оренду місто не має. А саме в центрі, стверджує п. Поліщук, Червоний Хрест хотів розмістити свою організацію.

 

 

 Приміщення колишнього ЖКП, де розташований офіс Червоного Хреста, не опалюється, хоч у період існування ЖКП там, каже п. Богородицька, був газовий котел. Куди він подівся – хтозна. Тож нині орендарі приміщення, а це не тільки Червоний Хрест, а кілька організацій інвалідів, приватна консалтингова контора, Асоціація психотерапевтів та редакція газети «Рівне-ракурс», вимушені самостійно вирішувати питання з опаленням.

 

 

 - Встановити котел зобов’язувався власник редакції газети, бо орендує найбільшу частину приміщення. Але у спонсора, який обіцяв йому котел, виникли фінансові труднощі. Тож я випросила котел, як благодійну допомогу, у фірми, яка їх виготовляє. І власник редакції газети вже виготовив усю необхідну технічну документацію для його встановлення. Міський голова Рівного і директор ТОВ «Рівнетеплоенерго» обіцяли з цим допомогти. Скільки тоді доведеться платити за тепло – не знаю. Але думаю, що менше, ніж за приміщення у мікрорайоні Ювілейному. Втім, і досі надії не втрачаємо, що, можливо, нам дадуть інше приміщення.

 

 

Автор - Мирослава ШЕРШЕНЬ.

 

Фото – www.press-centr.com

Джерело:

http://press-centr.com/ua/news/U-Rivnomu-zamerza-Chervoniy-Khrest

 

Переглядів: 697 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 05:45
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024