Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Грудень » 5 » У Дніпропетровську вперше вшановують волонтерів
06:40
У Дніпропетровську вперше вшановують волонтерів

 

ТЕРИТОРІЯ  ДОБРА

 

 

У Дніпропетровську, напередодні Міжнародного дня волонтера,

вперше масштабно вшановують людей доброї волі. У четвер,

4 грудня, у культурно-спортивному комплексі «Шинник»,

відбулися урочистості «Територія добра», організовані владою

та громадськістю.

 

 

 

 

 

 

 

До зали запросили понад 1 тисячу волонтерів Дніпропетровська, серед них наймолодші – школярі, які пишуть українським бійцям листи, збирають для них кошти на ярмарках та плетуть маскувальні сітки, а найстарші – активісти ветеранських організацій, які шиють для бійців білизну, плетуть теплі речі, допомагають у військовому шпиталі.

 

За словами представників влади, з початком бойових дій в Україні Дніпропетровськ перетворився на один з найпотужніших центрів волонтерського руху в Україні, тут зосереджені десятки груп і об’єднань, які допомагають армії, переселенцям, хворим та знедоленим.

 

«Волонтер – це не професія, це покликання, це спосіб життя. Той волонтерський рух, який постав в Україні, у Дніпропетровську, змінює країну, суспільство, людей. Принципи, поширені раніше, – «спасибі в кишеню не покладеш», «на хліб не намастиш», поступаються місцем альтруїзму», – сказав Радіо Свобода голова Бабушкінської райради Дніпропетровська Дмитро Чабанець.

 

За словами волонтерів армії, чимало з них розпочали активну громадську роботу після того, коли їхні рідні пішли до війська. Голова однієї з волонтерських організацій Тамара Мудрак, яка доправляє гуманітарну допомогу бійцям в «гарячі» точки Донеччини, зазначає, що волонтерська робота «випалює» людину, відтак люди доброї волі просто зобов’язані знаходити час для себе.

 

«Два передвиборчі тижні були важкими, ми практично не отримували надходжень від людей. Зараз, з початком холодів серця людей потеплішали, вони згадали: а як же там бійці? Що ж до стомленості волонтерів, то один боєць мені сказав: ми хочемо бачити вас веселими, ми для того там і стоїмо, щоб ви продовжувати життя. І я тепер знаходжу час для відпочинку, борюсь із колами під очима, які напрацювала за півроку, адже хлопці не хочуть бачити нас стомленими. Це як дитина – вона не хоче бачити рідну матір в поганому стані», – сказала волонтерка.

 

У 1985 році Генеральна Асамблея ООН запропонувала урядам щорічно відзначати 5 грудня Міжнародний день волонтерів.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.radiosvoboda.org/content/article/26725754.html

 

Переглядів: 576 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 09:59
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024