Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Грудень » 8 » Всеукраїнський тиждень прав людини у сфері охорони здоров’я – 2014: День перший
17:59
Всеукраїнський тиждень прав людини у сфері охорони здоров’я – 2014: День перший

 

ВІДКРИТТЯ  ВИСТАВКИ

 

 

Сьогодні, 8 грудня, у Музеї історії медицини

Галичини імені Мар’яна Панчишина відбулось

відкриття мистецької виставки студентських

робіт «Світ права очима медика».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У відкритті виставки взяли участь: Ірина Сенюта, завідувач кафедри медичного права Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, президент ВГО «Фундація медичного права та біоетики України», Андрій Базилевич, професор кафедри пропедевтики внутрішньої медицини №1 Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, член Головної управи Українського лікарського товариства у Львові, Анатолій Країнський, депутат Львівської міської ради, Олександр Котуха, декан юридичного факультету Львівської комерційної академії, Зіновій Гладун, доцент кафедри кримінального права та процесу Львівської комерційної академії, Ірина Апостолюк, голова Личаківської районної організації ТЧХ м. Львова, студенти перших - четвертих курсів.

 

 

 

 

 

 

Мета мистецької виставки - заохотити молоде покоління медиків до усвідомлення цінності прав людини, сприяти підвищенню ролі права в медичній практиці та побудові гармонійних відносин «лікар-пацієнт».

Ця виставка є складовою спектру заходів, які проводить кафедра медичного права ФПДО Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, ЛОБФ «Медицина і право», ВГО «Фундація медичного права та біоетики України» та Українське лікарське товариство у Львові в межах Всеукраїнського тижня права (8-12 грудня 2014 р.).

 

 

 

 

 

Саме 6 років тому, 8 грудня 2008 р. було прийнято указ Президента України «Про Всеукраїнський тиждень права», яким започатковано проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня І День прав людини, який приурочений до проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

 

 

 

 

Генеральна Асамблея проголосила Загальну декларацію прав людини як завдання, до виконання якого повинні прагнути всі народи і всі держави з тим, щоб кожна людина і кожний орган суспільства, завжди маючи на увазі цю Декларацію, прагнули шляхом освіти сприяти повазі цих прав і свобод і забезпеченню, шляхом національних і міжнародних прогресивних заходів, загального і ефективного визнання і здійснення їх як серед народів держав-членів Організації, так і серед народів територій, що перебувають під їх юрисдикцією.

 

 

 

 

Використовуючи багатоманітний освітній інструментарій, сфокусовано увагу майбутніх фахівців і представників найгуманнішої професії на високій місії їхнього покликання - збереженні життя і здоров’я Людини, повазі до її честі і гідності.

 

 

 

 

Кожне студентське панно свідчить, що «Правова медицина - медицина майбутнього» - це не лише гасло на рисунку, це заклик до дії кожного: від законотворця до медика і пацієнта.

 

 

 

 

З картин «говорять» проблеми, які вже сьогодні хвилюють юного фахівця, який з допомогою кольору і слова намагався торкнутись струн душі глядача, прагнучи змін.

 

 

 

 

Україна перебуває на етапі докорінних змін, зокрема й у сфері охорони здоров'я, відтак, реформатори повинні усвідомити, що правовий будинок - правову державу - можна вибудувати лише на повазі до Людини, її благ і прав, що є куполом, а закон - фундаментом правничої споруди.

 

 

 

 

Картини, книги, закони - це дзеркала, а віддзеркалення залежить від того, хто у нього вдивляється; погляд зі сторони, що, можливо, допоможе усуненню недоліків, як особистісних, так і державницьких, аби не потрапити в «королівство кривих дзеркал».

 

 

 

 

Сподіваємось, що дзеркало виставки, які й інших заходів у Тиждень права, буде чарівним і, на відміну від дзеркала в «Сніговій королеві» Г. Андерсона, матиме незвичайну властивість - все негідне і погане зменшуватиметься в ньому до неможливого, а хороше і прекрасне -виступатиме ще чіткіше і здаватиметься ще кращим.

 

 

 

 

Ми маємо бути рабами законів, щоб стати вільними

Цицерон

 

...необхідно, щоб права людини охоронялися силою закону ...

Загальна Декларація прав людини

 

 

 

Фото – Ірини Дзіклевич

Прес – служба УЛТ

 

Переглядів: 766 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 13:54
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024