Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Грудень » 11 » У Росії звинувачують Міжнародний Комітет Червоного Хреста у провалі місії на Донеччині
16:10
У Росії звинувачують Міжнародний Комітет Червоного Хреста у провалі місії на Донеччині

 

НІХТО НА ТАКЕ НЕ ЧЕКАВ

 

Зусилля міжнародних гуманітарних організацій,

і зокрема Міжнародного комітету Червоного

Хреста (МКЧХ), недостатні для надання

допомоги населенню на південному сході України.

 

 

 

 

 

 

 

Про це заявили учасники круглого столу в Громадській палаті РФ, - передає ІТАР-ТАСС.

 

"Міжнародні організації виявилися не в змозі зупинити гуманітарну катастрофу на Донбасі", - сказав член ОП Сергій Марков.

 

"Участь Червоного Хреста виявилося мінімізованою. Більшість гуманітарних конвоїв пройшла повз увагу Червоного Хреста, яка повинна була бути їм надана", - вказав він.

 

"Заради чого все це - госпіталі, чиновники, відрядження?" - запитав член ОП. На його думку, "потрібно обговорювати причини провалу" МКЧХ. "Організація, яка не може захистити мільйони людей в центрі Європи, втрачає право на існування, і, можливо, повинна бути замінена якийсь інший організацією", - заявив Марков.

 

"У нинішніх умовах потрібно посилити присутність Червоного Хреста на Україні, і в цілому переглянути його підхід до роботи", - впевнена голова російської Міжрегіональної громадської організації "Дзвін" Анастасія Ковальова.

 

Зі свого боку, заступник голови регіональної делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Росії, Білорусії і Молдавії Бруно Ускіне, зазначив, що "сьогодні Україна - не єдине місце конфлікту в світі: є Афганістан, Сирія, Конго, Сомалі".

 

За його словами, хоча Міжнародний Комітет Червоного Хреста був присутній у Києві з першого "Майдану", організація не очікувала, що конфлікт на південному сході України буде розвиватися таким чином.

 

"Сьогодні в цій країні працюють понад 160 співробітників організації, крім офісу в Києві, відкриті представництва в Донецьку, Луганську, Сєвєродонецьку, Маріуполі, Одесі та Харкові", - зауважив Ускіне.

 

"У зв'язку з тим, що Росія направляє на Донбас гуманітарні конвої з продовольством, Червоний Хрест зосередився на допомозі у відновленні інфраструктури, - заявив він. - Луганським комунальним службам передані зварювальні апарати для ремонту водопостачання і каналізації. У Донецьку і Луганську області направлено 30 тонн медикаментів, одній тисячі чоловік надана продовольча допомога. Крім того, допомогу українським біженцям МКЧХ надає в Ростовській області та Криму - на це витрачено близько 5 мільйонів рублів".

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://espreso.tv/news/2014/12/11/u_rosiyi_zvynuvachuyut__chervonyy_khrest_u_provali_misiyi_na_donbasi

 

Переглядів: 608 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 16:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024