Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Грудень » 11 » Польща планує виділити $1 млн на допомогу переселенцям в Харківській області
21:18
Польща планує виділити $1 млн на допомогу переселенцям в Харківській області

 

ПІДМОГА  ВІД  СУСІДІВ

 

 

 

Було прийнято рішення всю допомогу спрямувати

саме в Харківську область.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Польський уряд має намір виділити 3 млн. злотих (1 млн. дол.) на допомогу вимушеним переселенцям з Донеччини, котрі проживають в Харківській області.

 

«Є рішення польського Уряду про надання гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям із зони АТО на загальну суму 3 млн. злотих. Було прийнято рішення всю допомогу спрямувати саме в Харківську область. Польський Уряд вже звернулося до української сторони з проханням визнати цей вантаж гуманітарною допомогою. Зараз це питання вирішується на урядовому рівні», - розповів Генеральний консул Республіки Польща в Харкові пан Станіслав Лукасик.

 

Генеральний консул Польщі в Харкові передав керівництву Харківської області всі документи щодо гуманітарної допомоги, а також надав перелік усього необхідного, що входить в цю допомогу (продукти, ліки, предмети побуту).

 

Як зазначив директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, з ліками, які надійдуть для переселенців, проблем не буде, оскільки всі зазначені препарати зареєстровані в Україні, пише прес-служба обладміністрації.

 

Також Станіслав Лукасик повідомив, що в Україні передбачено чотири одержувачі гуманітарного вантажу з Польщі - Товариство Червоного Хреста України, а також волонтерські та громадські організації. За словами пана консула, гуманітарний конвой повинен прибути в Харківську область протягом грудня.

 

«Польська сторона надасть транспорт. Однак необхідно оперативно вирішити питання охорони вантажу протягом всього шляху, а також питання розвантаження гуманітарної допомоги. Під ці цілі потрібно виділити окреме безпечне приміщення », - підкреслив консул.

 

У свою чергу, тимчасово виконуючий обов'язки заступника голови ХОДА Вадим Глушко зазначив, що керівництво області допоможе вирішити всі логістичні питання.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://news.meta.ua/cluster:40114011-Polsha-khochet-vydelit-1-mln.-dollarov-na-pomoshch-pereselentsam-v-Kharkovskoi-oblasti/

 

Переглядів: 523 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 20:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024