Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Грудень » 12 » Міністерство підтримало ініціативу Бригинця - просити донорів допомогти Донбасу
13:53
Міністерство підтримало ініціативу Бригинця - просити донорів допомогти Донбасу

 

НОВАТОРСЬКА  ПРОПОЗИЦІЯ

 

   

   Міністерство соціальної політики розмістить

   на своєму сайті пропозицію Бригинця -

   звернутися до міжнародних організацій

   з проханням, в якості гуманітарної допомоги

   населенню захоплених територій України,

   оплатити послуги з надання води, електроенергії

   та газу.

 

 

 

 

 

 

 

Таку відповідь на своє депутатське звернення отримав Олександр Бригинець.

 

Як йдеться у відповіді, Міністерство готове здійснити необхідні процедури у разі появи пропозицій від донорів про надання такої допомоги. Адже визначення отримувачів гуманітарної допомоги та способу її надання – це прерогатива донорів.

 

«Звичайно, донори вирішують кому і як допомагати, але вочевидь, що сьогодні єдина послуга, яка суттєво покращує життя в зоні гуманітарної катастрофи – на окупованій території Донбасу, і яку можна точно донести до кінцевого споживача, і вона не буде розкрадена і відібрана місцевими бандитами, це саме газ, опалення, вода та електроенергія», - підкреслив О. Бригинець.

 

Він наголосив, що Україна забезпечує окуповані регіони усім цим, несучи суттєві втрати бюджету, адже місцеві жителі Донбасу не мають ані засобів для оплати цих послуг, ані можливостей.

 

«Тож, оплата цих послуг донорськими організаціями могла би стати суттєвою допомогою одночасно і жителям на територій гуманітарної катастрофи, і нашій державі, яка у важкий для себе момент виконує функції Червоного Хреста, донорської структури тощо щодо непідконтрольних їй територій», - заявив О. Бригинець.

 

Як повідомлялося, Бригинець вважає, що справжньою гуманітарною проблемою для Донбасу на даний момент є потреба у воді, електроенергії, газі та вугіллі, які вони не спроможні оплатити. Тому Україна могла б звернутися до міжнародної спільноти із пропозицією надати жителям окупованих територій України допомогу у вигляді оплати послуг з водопостачання, електроенергії і теплоносіїв. Таким чином гуманітарною допомогою буде не їжа і речі, а тепло в оселях, вода в кранах і можливість приготувати їжу, що не менш важливо в умовах зими.

 

Як відомо, гуманітарні місії та проекти світової спільноти по допомозі жителям окупованому Донбасу, як правило, зводяться до передачі харчів і теплих речей. Проте вони стикаються із неможливістю доставити цю допомогу до адресатів, адже влада окупованої частини Донбасу приймає гуманітарну допомогу лише від Росії.

 

Оскільки витрати України на водопостачання, газопостачання та подачу електроенергії на окуповані території є абсолютно прозорими, то запропонований ним варіант спростить шлях і спосіб надання гуманітарної допомоги. І гуманітарні місії більше не стикатимуться із неприємними ситуаціями, коли від їхньої щирої допомоги відмовляються перед самим порогом після довгого шляху її доставки.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://zakyiv.com/kms_news+stat+cat_id-1+page-1+nums-102624.html

 

Переглядів: 544 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 15:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024