Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Грудень » 14 » Лауреати Нобелівської премії миру заявили про неможливість військового вирішення ситуації в Україні
20:54
Лауреати Нобелівської премії миру заявили про неможливість військового вирішення ситуації в Україні

 

ПОШТОВХ  ДО  НОВОГО  СВІТОПОРДКУ

 

 

Лауреати Нобелівської премії миру за підсумками

ХІУ саміту у Римі, в своїй підсумковій декларації

засудили тенденцію щодо використання сили як

основного засобу для вирішення розбіжностей,

передає УНН з посиланням на РИА Новости.

 

 

 

 

 

 

 

"Є універсальне правило: ми повинні ставитися до інших так, як ми хочемо, щоб ставилися до нас. Також і держави повинні ставитися до інших націй так, як вони хочуть, щоб ставилися до них. Якщо цього не робити, то буде хаос і насильство", - йдеться в тексті декларації.

 

 

"Ми засуджуємо існуючу тенденцію щодо використання сили як основного засобу вирішення розбіжностей. Для Сирії, Конго, Південного Судану, України, Іраку, Палестини та Ізраїлю, Кашміру і для інших конфліктів немає військового вирішення", - зазначили учасники саміту.

 

 

На їхню думку, однією з найбільших загроз для світу зараз є впевненість деяких "великих держав" в тому, що вони можуть досягти своїх цілей за допомогою військової сили. "Ця точка зору може породити нову кризу. Якщо їх не зупинити, ця тенденція неминуче призведе до зростання військової конфронтації і до нової дуже небезпечною холодній війні, - підкреслюють Нобелівські лауреати.

 

 

Учасники саміту серйозно стурбовані небезпекою війни, в тому числі ядерної, між великими державами і відзначають, що сьогодні ця загроза серйозніше ніж будь-коли з часів холодної війни. У цьому зв'язку вони звернулися із закликом до держав якомога швидше приступити до переговорів про укладення угоди про заборону ядерної зброї і завершити ці переговори протягом двох років.

 

 

Крім того, лауреати Нобелівської премії миру відзначили важливість захисту загального природного надбання, закликали країни до загальної ратифікації та застосуванню Конвенції про права дитини, а також прийняттю практичних рішень для усунення в світі бідності.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело: 

http://www.unn.com.ua/uk/news/1417017-laureati-nobelivskoyi-premiyi-miru-zayavili-pro-nemozhlivist-viyskovogo-virishennya-situatsiyi-v-ukrayini

 

Переглядів: 728 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 03:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024