Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Грудень » 15 » Російські депутати хочуть ліквідувати Гаазький трибунал
17:05
Російські депутати хочуть ліквідувати Гаазький трибунал

 

ЮРИДИЧНИЙ  «НАСТУП»  РОСІЇ

 

 

Голова партії “Родина”, депутат Держдуми

РФ Олексій Журавльов, пропонує звернутися від

імені російського парламенту до Генеральної

Асамблеї Організації Об’єднаних Націй

з пропозицією ліквідувати Гаазький трибунал,

передає УНН з посиланням на "Известия".

 

 

 

 

 

 

 

 

Так, депутат підготував "Проект звернення до Генеральної Асамблеї ООН, а також парламентів держав - членів ООН і міжнародних парламентських організацій про наявність істотних недоліків в діяльності Міжнародного трибуналу для судового переслідування осіб, відповідальних за серйозні порушення міжнародного гуманітарного права, вчинені на території колишньої Югославії".

 

 

Як зазначається, цей документ найближчим часом розглянуть у Держдумі.

 

 

О.Журавльов повідомив, що Гаазький трибунал перетворився на каральний орган, який "виконує замовлення США".

 

 

"Люди десятиліттями сидять на лаві підсудних без пред’явлення конкретних звинувачень і без доказової бази вчиненого злочину. А ми говоримо про якесь міфічне "велике європейське правосуддя" – це просто смішно. Можна подивитися на те, що діється в Новоросії. Там всі злочини зафіксовані, але в Гаазі на це уваги не звертають. Тому ми повинні поставити питання – чи цей інститут працює за законом, або такий трибунал, який не звертає уваги на багато злочинів і тільки й робить, що переслідує сербів, нікому не потрібен", – заявив він.

 

 

"Я пропоную Державній думі звернутися до Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй, парламентів держав - членів Організації Об'єднаних Націй і міжнародних парламентських організацій із пропозицією піддати критиці діяльність Міжнародного трибуналу, вжити всіх заходів для завершення його роботи відповідно до резолюції Ради Безпеки ООН 1966 (2010), а рішення, прийняті Міжнародним трибуналом, передати для перегляду під юрисдикцію легітимного судового органу", - додав О.Журавльов.

 

 

Довідка УНН:

 

Гаазький трибунал - головний судовий орган ООН, до юрис­дикції якого входять усі питання, що передаються йому держава­ми, і всі питання, передбачені Статутом ООН і чинними договора­ми і конвенціями. Суд розташований у місті Гаага (Нідерланди).

 

Країни-члени мо­жуть передавати на розгляд Міжнародного Суду справи про при­кордонні суперечки, право на рибну ловлю, право на корисні ко­палини та інші спірні питання. Генеральна Асамблея або Рада Безпеки можуть консультуватися з Міжнародним Судом з будь-якого питання.

 

 

 

Фото - www.unn.com.ua

Джерело: 

http://www.unn.com.ua/uk/news/1417254-u-derzhdumi-rf-proponuyut-zvernutisya-do-oon-schodo-likvidatsiyi-gaazkogo-tribunalu

 

Переглядів: 558 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 09:25
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024