Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Грудень » 16 » «Фольксваген» від в’єтнамців поїхав у зону АТО
20:48
«Фольксваген» від в’єтнамців поїхав у зону АТО

 

РЕЦЕПТ  ПОСТУПУ ДРУЗІВ

 

     

 

      Дружня країна не тільки допомагає нам морально і матеріально,

      а й слугує прикладом для наслідування

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дружба українського й в'єтнамського народів започаткована не сьогодні, тож давно переросла у взаємодопомогу. Про це йшлося на Всеукраїнській конференції товариства «Україна - В’єтнам», яка днями відбулася в столичному Будинку вчителя.

 

«Відносини наших держав, - зазначив голова цього товариства Олександр Шлапак, - не мали у своїй історії жодних суперечок чи протиріч. Навпаки: на найвищому політичному, на економічному, на звичайному людському рівнях це надзвичайно приязні взаємини».

 

Дбають про ветеранів і студентів

 

Оскільки значна частина цієї громадської організації - ветерани, тож велика увага приділяється підтримці ветеранського руху воїнів-інтернаціоналістів, увічненню їхніх бойових подвигів. Майже рік товариство «Україна -В’єтнам» збирає особисті речі й світлини українських ветеранів, щоб обладнати експозицію у нових Військово-історичному та Музеї військ ППО-ВПС В’єтнамської Народної Армії, які повинні відкритися вже наступного року до 50-річчя першого бою ракетників. Окрім цього, наші ветерани - в рамках в’єтнамської програми - вже шість років поспіль їздять на гостини до своїх в’єтнамських бойових товаришів, відпочивають і оздоровлюються там.

 

Окрім ветеранського напрямку співпраці не менш важливий і освітній - багато молодих в’єтнамців отримали дипломи вишів Києва, Одеси, Харкова, Донецька і Львова. Зараз в Україні вчиться понад 1400 в’єтнамських студентів. Але чи не найважливішим кроком у співпраці двох держав, зазначив Олександр Шлапак, має стати створення зони вільної торгівлі України з В’єтнамом. Початок цьому було покладено торік у травні, коли громадська рада при МЗС підтримала ініціативу товариства про включення його представника до складу робочої групи з вивчення перспектив для підписання угоди про зону вільної торгівлі.

 

Саме тому в’єтнамці підтримують українців у прагненні бути незалежними. «З нами на Майдані майже весь час були наші в’єтнамські друзі, - каже голова товариства. - Спільно ми не раз передавали гроші на підтримку Майдану. Тільки на відновлення Хрещатика в’єтнамська громада зібрала й передала столиці 100 тисяч гривень. А зараз на допомогу переселенцям з Донеччини зібрано 46 тисяч гривень, багато теплих речей, продукти харчування тривалого зберігання, які доставлено через Товариство Червоного Хреста України у Маріуполь. На підтримку АТО передано також броньований вантажо - пасажирський автомобіль «Фольксваген».

 

Інвестиції у нашу економіку

 

«Нам надзвичайно важлива підтримка тих країн, які мають дружні відносини з Україною, які пройшли цей шлях, шлях боротьби з агресором і відстояли свою незалежність, політичну думку, майбутнє, своє бажання самим реформувати країну», - зазначив під час засідання очільник Київської ОДА Володимир Шандра.

 

Він нагадав, що у Білій Церкві на Київщині працює одне з найбільших підприємств з в’єтнамським капіталом в Україні. А це понад 40 мільйонів доларів інвестицій у нашу економіку і чотири сотні робочих місць для наших людей.

 

Перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов також висловив готовність допомагати в’єтнамським підприємцям і сприяти зміцненню дружби між народами. Так, Київська міськдержадміністрація запропонувала провести акцію, яка дасть змогу українцям більше дізнатися про в’єтнамський колорит.

 

«Для цього, - роз’яснив пан Ніконов, - ми кожному посольству запропонували сквер на вибір, де вони зможуть відтворити частинку своєї країни, презентуючи її. Це стимулюватиме туристичні зв’язки між нашими державами».

 

Таку ідею підтримав Надзвичайний і Повноважний Посол Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні Нгуєн Мінь Чі, висловивши щире сподівання на подальше зміцнення дружніх взаємовідносин двох держав.

 

«Мені імпонує, - сказав він, - що нині відбувається укріплення взаємовідносин України та В’єтнаму. Запроваджуються своєрідні новації, які безперечно будуть сприяти більш тісній і ефективній взаємодії двох товариств дружби».

 

Особливо запам’ятається конференція голові об’єднання ради ветеранів війни у В’єтнамі Всеукраїнської спілки учасників війни Юрію Кісліцину, який отримав державну нагороду - орден Богдана Хмельницького, та заступнику директора Інституту економіки та прогнозування НАНУ Анатолію Даниленку, який отримав державну нагороду В’єтнаму - орден «Дружба».

 

А її українські учасники відзначали, що чим довше триває наша дружба, тим більше спільного ми знаходимо з в’єтнамцями.

 

«Хочеться, - сказав наостанок пан Шлапак, - щоб Україна змогла довести, що після такої складної і важкої війни, яка ще не закінчилася, ми зуміємо за лічені роки, як це зробили в’єтнамці, побудувати неймовірну економіку».

 

Оксана ЧИРВА

 для «Урядового кур’єра»

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://ukurier.gov.ua/uk/articles/folksvagen-vid-vyetnamciv-poyihav-u-zonu-ato/

 

Переглядів: 617 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 10:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024