Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Грудень » 23 » Польща надала близько 150 тонн гуманітарної допомоги (Відео)
10:29
Польща надала близько 150 тонн гуманітарної допомоги (Відео)

 

ПІДСУМКОВА  ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ

 

     

     В Україну прибули близько 150 тонн

     гуманітарної допомоги на загальну суму майже

     3 мільйони польських злотих (14109519 грн.)

     для більше, ніж 3000 вимушених переселенців,

     що проживають в Харкові і Харківській області.

 

 

 

 

 

 

Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив президент Благодійного Фонду «Карітас України» Андрій Васькович.

 

«Вантаж включає в себе: продовольчі товари, засоби гігієни, побутову хімію, зимовий одяг, електричні та масляні обігрівачі, радіатори опалення, спальні мішки, пакети з допомогою для дітей, дерев'яні рами для ліжок тощо. Всі передані речі є новими, засоби гігієни та продукти харчування мають тривалий термін придатності », - зазначив пан Васькович.

 

Гуманітарну допомогу отримають вимушені переселенці, які знайшли притулок в Харкові і Харківській області. Саме тут зосереджена найбільша кількість внутрішньо переміщених осіб - близько 120 000 чоловік.

 

Гуманітарний вантаж для вимушених переселенців зі сходу України і Криму надали Міністерство закордонних справ Республіки Польща від імені Карітас Польщі, Польського Червоного Хреста та Польського центру міжнародної допомоги.

 

В Україні допомога передана МБФ «Карітас України», Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України та Всеукраїнського об'єднання «Український рубежі».

 

«Уряд Польщі в цьому році виділив 2,5 мільйона євро на гуманітарну допомогу Україні, а також ще 5 млн. Євро на фінансування проектів і програм з допомоги для розвитку. Україні дуже активно допомагають польські громадські організації, які проводять збір коштів на потреби України. Крім цього, значну допомогу надають польські органи самоврядування », - зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Генрик Литвин.

 

Станом на 12 грудня за даними ООН кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні становила 542080 осіб, тоді як ще 567 956 стали біженцями. Ще понад 5,2 млн. осіб сьогодні проживають на території конфлікту (Донецька і Луганська області).

 

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://www.donbass-info.com/content/view/17639/17650/

 

Переглядів: 616 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 03:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024