Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Грудень » 23 » Червоний Хрест у великій мандрівці зі скаутами з ОУС з Віфлеємським Світлом Миру. Ч – ІІ.
22:47
Червоний Хрест у великій мандрівці зі скаутами з ОУС з Віфлеємським Світлом Миру. Ч – ІІ.

 

МИР – У НАС

 

                            Частина ІІ.

 

              ЗДОЛАТИ ВОЄННИЙ СИНДРОМ

 

        Репортаж з первинного осередку Червоного

        Хреста у Львівському обласному клінічному

        психоневрологічному диспансері.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Від Личаківської РО ТЧХ м. Львова Світло Миру з Віфлеєму помандрувало до лікарів людських душ, які допомагають пацієнтам вийти з полону ілюзій і галюцинацій у Львівському обласному клінічному психоневрологічному диспансері.

 

 

 

 

Його принесли зі скаутами з ОУС також Ірина Апостолюк, - голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова, - та молодша патронажна сестра милосердя цього Товариства - Леся Симівська.

 

 

 

 

Первинний осередок Червоного Хреста тут очолює Оксана Нецкар, заступник головного лікаря з           медсестринської роботи.

 

 

 

 

З рук скаутів і червонохрестівців вона, разом з головним лікарем закладу Володимиром Яєчником, отримала дорогоцінне Світло, оселила його у свою лампаду, подякувала і поставила у музейному кутку біля стенду з ляльками - мотанками, створеному в залі для урочистих засідань.

 

Вони зацікавили скаутів з нашої делегації. У силу випадкового збігу обставин у ній був один хлопчина - скаут з 1- ї Дружини ім. Короля Данила, а решта - всі дівчата з 2 - ї Скаутської Дружини Львівської ім. Княгині Ольги (ОУС). Їх цікавість помітила Леся Симівська, молодша патронажна сестра милосердя Личаківської РО ТЧХ м. Львова. «Не зближайтеся до мотанок заблизько, - пожартувала вона, - бо у них злі чари!» - зупинила вона скаутів.

 

 

 

 

 

У жарті була і частка правди: ляльки - мотанки, як і вишивка, гаптування гачком, в'язання на дротах та інші види рукоділля  допомагають психотерапевтам повернути пацієнтам душевну рівновагу.

 

Так було після Скнилівської трагедії, коли родичам загиблих треба було справитися з несподіваною втратою родичів і рідних, так буває після великих автокатастроф, а тепер з полону розбитих ілюзій доведеться визволяти бійців із зони АТО, які після ротації, масово повертаються додому. За попередніми підрахунками, у лікарів людських душ може додатися відразу 40 тисяч пацієнтів. А це – серйозна кількість хворих на «воєнний синдром», з якою раніше не доводилося мати справу.

 

Учасники урочистої церемонії передачі Віфлеємського вогню мали змогу оглянути  крім ляльок - мотанок, ще і малюнки, які  до різних знаменитих дат підготували лікарі, і їх пацієнти, котрі у психоневрологічному диспансері знаходяться на релаксації, шукають  душевний спокій і життєву рівновагу.

 

 

 

 

Без сенсу життя – не життя!

Розуміючи це, Червоний Хрест, крім навчання навикам першої невідкладної долікарської допомоги, бере на себе тепер і створення психосоціальних центрів.

 

 

 

Нещодавно, у Білій Церкві відбувся триденний тренінг з цієї проблематики. Його організували Датський Червоний Хрест та Федерація Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Це перший крок до початку реалізації програми   психосоціальної підтримки  (ПСП) на території України.

 

 

Пілотною областю, за вибором зарубіжних наставників, стане Київщина. На Львівщині ж треба обходитися своїми силами.

 

 

 

 

 

І велика надія покладається нині також і на колектив обласного клінічного психоневрологічного диспансеру. І нехай гасло «Мир – у нас», яке обрано у цьому році для поширення по світу Віфлеємського Світла Миру, всіляко допомагає їм у цьому!

 

 

 

Фото – Катерини Шрамченко

Прес - служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова.

 

 

Переглядів: 765 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 16:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024