Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Грудень » 25 » Голова Московської МО Російського Червоного Хреста сказав, що путінська "гуманітарка" - "вторгнення"
21:43
Голова Московської МО Російського Червоного Хреста сказав, що путінська "гуманітарка" - "вторгнення"

 

ЧИ  БУВ  ХЛОПЧИК?

 

  Росія порушує норми міжнародного гуманітарного права, поставляючи

  "гумконвої" МНС РФ на територію Донеччини - в райони, окуповані

  російськими військовослужбовцями і бойовиками. Таку думку в

  коментарі  Укрінформу виразив голова Московського міського відділення

  Російського Червоного Хреста Ігор Трунов (на знімку).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Десять конвоїв абсолютно правильно оцінили (Захід і українська влада вважають незаконними російські "гумконвої" на території окупованих проросійськими бойовиками районів Донбасу - ред.). Мені не хочеться кидати камінь в город наших структур, нашої держави, я законопокірний громадянин Росії. Але є міжнародне право. Що таке МНС - воєнізована структура російської держави. Як воєнізована структура потрапила на територію чужої держави? Неважливо якого - самопроголошеного чи це Україна - це чужа держава, це не Росія. Потрапила вона (воєнізована структура - ред.) туди як? Вона - суб'єкт міжнародного гуманітарного права? Ні. Вона регламентована якоюсь конвенцією? Ні. Тоді що це? Це вторгнення, це порушення, цього робити не можна", - сказав він.

 

Водночас Трунов зазначив, що першим і єдиним легітимним гуманітарним конвоєм з Росії на схід України є партія вантажів, яка була доставлена Московським Червоним Хрестом у взаємодії з Луганським відділенням Червоного Хреста за підтримки РФ МНС.

 

Зокрема, цю гуманітарну допомогу 20 грудня до Луганська привезли 15 вантажівок. Вони доставили 80 тонн продовольства, а також дезинфікуючі засоби і медичні вироби. Розвантаження здійснювалося на складах Луганської медичної академії.

 

"Там ще перебувають два наших співробітника, які контролюють розподіл. Нашою метою були п'ять дитячих будинків на території Луганська і безкоштовні їдальні на території церков і монастирів, де годують соціально незабезпечених", - пояснив він, пише Укрінформ. 

 

Трунов зазначив, що вся колона йшла у супроводі МНС РФ. За його словами, російську митницю не можна перетнути безмитно Червоному Хресту чи якийсь іншій добродійній структурі. Єдиним суб'єктом в Росії, який може це зробити безмитно, є МНС РФ.

 

Голова МЧК підкреслив, що на українсько-російському кордоні представники ОБСЄ і українські прикордонники оглянули вантаж і зафіксували його як колону Червоного Хреста.

 

Другий гуманітарний конвой МЧК планує відправити до Донецька вже 15 січня.

 

 

Наша довідка

 

Трунов Ігор Леонідович - д.ю.н., к.е.н., професор, голова Відділення проблем права РАПН, президент Союзу Адвокатів Росії, голова Президії колегії адвокатів «Трунов, Айвар і партнери», професор Московського державного університету культури і мистецтв ,  дійсний член державної академії Республіки Сербії, голова Московського міського відділення Російського Червоного Хреста.

 

Професор  І.Л.Трунов на минулій звітно-виборній конференції був обраний 10.12.2014 р у члени Президії РАПН на п'ятирічний термін.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:
http://expres.ua/news/2014/12/25/122467-golova-chervonogo-hresta-rf-skazav-putinska-gumanitarka-vtorgnennya

 

Переглядів: 859 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 17:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024